wmaraci reklam

Facebook Kullanıcıları Artık Video ile Yorum Yapılabilecek

Facebook, bugün itibariyle yorumlarda video ile yanıtlama özelliğini hem web sürümü hem de mobil sürümler için aktif hale getirdi. Bundan sonra kullanıcılar gönderilerin alt kısmında yer alan kamera simgesine bastığında yalnızca fotoğraf değil, dilerlerse video olarak da yanıtlama özelliğini kullanabilecek.

Blog yazısında paylaşılana göre aslında Facebook’un video ile yorum yapma özelliği Facebook’un 50. Hackathon etkinliği sırasında çok kısa bir sürede geliştirilmiş ancak tam olarak detayların tamamlanması ve güncelleme olarak yayına sunulması bugüne aksamış. Yine blog yazısında belirtildiği üzere video ile yorum yapma özelliği Bob Baldwin, Hermes Pique ve Sameer Madan tarafından iOS yönüyle geliştirirken, Muhammed Ibrahim Web güncellemesi ve Billy Ng de Android özelliği üzerinde çalışmış.

Tüm dünyada aynı anda güncelleme olarak sunulan bu yenilik özellik biz Webmaster’lar açısından son derece düşündürücü bir hamle. Facebook bildiğiniz üzere daha önceden de canlı yayın özelliği için kapsamlı bir çalışma ve güncelleme yayınlamıştı. Facebook’un tekrardan video içerikler üzerine yeni bir hamlede bulunması biz Webmaster’ların aklına ister istemez “yazılı içeriklerin geleceği ve videolu içeriklerin durumu” sorusunu getiriyor. Özellikle Cisco Visual Networking Index’in 2020 yılında internet tüketiminin %82’sini video içeriklerin oluşturacağı raporundan sonra Facebook’un ciddi hamleler yaptığı gerçek.

Sizce bizler de artık metin içerikleri terk edip, yazılı içeriklere doğru mu yol almalıyız? Yada şöyle soralım açıklanan rapora göre gerçekten yeni nesil internet dünyasını videolar oluşturacak olabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al