wmaraci reklam

Facebook Mühendisleri Yapay Zeka Botları Birbiriyle Konuşunca Panikleyip Fişini Çektiler!

Son zamanların en trend konusu yapay zeka. Kimi, yapay zekanın zaten bulanık suyu daha çok bulandıracağına kimi ise teknolojinin hayal bile edilemeyecek sınırlara ulaşacağına inanıyor. Facebook yapay zeka konusunda tamamen iyimser taraf. Ya da en azından yaşanan bu olaya kadar öyle olduğunu varsayabiliriz.

BGR haber kaynağının yayınladığı habere göre, Facebook tarafında yapay zeka işi sarpa sarmaya başladı. İddiaya göre yapay zeka üzerinde derin çalışmalar gerçekleştiren Facebook’un mühendisleri, yapay zeka botlarının birbiriyle iletişime geçtiğini fark etti ve panikleyerek yapay zekanın fişini çekmek zorunda kaldı. Peki, şimdilik mutfakta yumurta çırpmamıza yardımcı olan robotlar, yapay ile birleşince ne hınzırlıklar yaptı?

Facebook’un geliştirdiği yapay zeka botları, bir süre sonra sadece yapay zeka tarafından anlaşılabilecek şekilde sohbet etmeye başladı. Programın log kayıtlarını inceleyen mühendisler ilk başta bunun bir örümcek (bug) hata olduğunu düşündüler. Dikkatlice incelendiğinde ise yapay zeka botlarının birbiriyle iletişim halinde olduğu fark edildi.

İngilizce kullanılarak geliştirilen yapay zeka programı detaylı şekilde incelendiğinde, robotların insanlar tarafından okunduğunda manasız gelen cümleler yardımıyla iletişim kuruduğu görüldü. Örneğin; “I can can I I everything else” ve “Balls have zero to me to me to me to me to me to me to me to me to” mesajları AI tarafından gönderilen mesajlardan bazıları. İngilizce olarak manalı birer cümle olmasa bile yapay zekanın birbiriyle irtibata geçmesi ve işlemler gerçekleştirmesi şimdilik çarşıyı pazarı fena karıştırmış durumda.

Yaşanan bu olayın gerçekliği elbette haberi yapan birkaç kaynakla sınırlı kalıyor. Yalnız bu olay gerçek ise Elon Musk’ın yapay zeka konusunda neden çekimser tavırlar sergilediğini daha iyi anlayabilirsiniz.

— Bir kısım medya kaynaklarının (BBC) bu haberin tamamen sansasyonel haber olduğu yönünde karşıt haberler yaptığı ek notunu da ekleyelim —

Siz ne diyorsunuz, en büyük bilim kurgu gerçek olur ve dünyayı insanların ürettiği yapay zihinli makineler ele geçirir mi? Oysa ben yemek yapmalarına razıydım.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al