wmaraci reklam

Fareye Elinizi Bile Sürmeden Chrome’u Kullanabileceğiniz Eklenti: Vimium

Acayiplikler farenin bir giriş donanımı olarak hayatımıza girmesiyle birlikte başladı. Her şeyi tek bir daktilo üzerinden kontrol eden insanoğlu, bir anda grafik kullanıcı arabirimiyle oradan oraya bir fare imlecin peşinde koşturmaya başladı. Klavyeyi kucağa alıp tüm bilgisayarı tek mekanizma üzerinden kontrol etme krallığının hükmü böylece sona erdi. Valizleri toplayın: Çünkü Vimium ile fareye elimizi sürmeden internet tarayıcısı kullanacağımız günlere doğru nostalji dolu bir yolculuğa çıkacağız!

İnternet tarayıcınızı kullanırken bir elinizi klavyeden kaldırıp fareye uzanmak sizde de üşengeçlik dürtüsünü tetiklemiyor mu? Bu tıpkı, en sevdiğiniz filmi izlemek için kendinizi koltuğa attığınızda, televizyonun sesi kısık olduğu için odanın diğer ucundaki kumandayı uzanmak zorunda kalmanız gibi bir şey… Neyse ki, bu sorunu yaşayan bir tek ben değilmişim.

İnternet tarayıcısını kullanırken sürekli fareye uzanmak zorunda kalmanın bıkkınlığını yaşayan üç kafadar (Ilya Sukhar, Phil Crosby ve Stephen Blott), fareye ihtiyaç duymadan Google Chrome’u kullanabileceğimiz şık bir Chrome eklentisi geliştirmiş: Vimium.

Özelleştirilebilir bir Chrome eklentisi olan Vimium’un amacı, ellerinizi klavyeden kaldırmanıza gerek kalmadan yalnızca klavye marifetiyle Google Chrome’u kullanmanız. Peki, bu eklenti bize nasıl yardımcı oluyor?

  • Sayfayı klavyeden sağa, sola, yukarı ve aşağıya kaydırma
  • Sayfayı klavyeden yarım sayfa yukarı kaldırma ve aşağıya indirme
  • Sayfa üzerindeki herhangi bir linke klavye yardımıyla tıklama (pratik şekilde ve sayfadaki tüm linklere tıklama yapabiliyor)
  • Linkleri yeni sekmede veya mevcut sekmede açma.
  • Sekmeleri klavye tuşuyla ileri veya geri doğru sarma.
  • Basit bir şekilde açık sekmeleri kapatma (ESC tuşu)

3 kafadar geliştirici eklentilerini “The Hacker’s Browser” yani; Hacker’ların Tarayıcısı şeklinde adlandırıyor. Herkesin dikkatini çekmeyeceği kesin fakat bazı kullanıcıların Vimium’u denedikten sonra eklentiyle arasında gönül köprüleri kurulacağına inancım tam. Geliştiricilerin eklentileri için hazırladığı şu kısa videoya göz atmanız eklentinin marifetlerini görmeniz açısından iyi bir başlangıç olacaktır:

Benim gibi klavyeyi elinizden bırakıp bırakıp fareye ulaşmaya üşenenlerdenseniz, Vimium birçok derdinize derman olabilir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al