wmaraci reklam

FBI Yöneticilerine Göre Web Kameramızı Bantla Kapatmalıyız

Kulağa çılgınca ve hatta belki paranayoklık seviyesinde geliyor olabilir yine de web kameranızı bir bant yardımıyla kapatmanız sandığınız kadar kötü bir fikir olmayabilir. Daha önce birçok fotoğrafta görüldüğü üzere Mark Zuckerberg'in kullandığı kişisel dizüstü bilgisayarının web kamerasının üzerini bant yardımıyla kapattığını görmüştük. Üstelik bunu yapan yalnızca Mark Zuckerberg değil, FBI’ın yöneticisi James Comey de bilgisayarının web kamerasını bant yardımıyla kapatanlar furyasından.

Günün erken saatlerinde FBI yöneticisiyle yapılan bir röportaj yayınlandı. Bu röportajdan biz webmaster ve teknoloji meraklılarının ilgisini çekebilecek tek soruysa James Comey'e yöneltilen “Hala bilgisayarınızın web kamerasını bir bant yardımıyla kapatıyor musunuz?” sorusu oldu.

FBI yöneticisi James Comey’in ise bu konu hakkında fikirleri şu şekilde yankı buluyor;

“Evet, evet hala kapatıyorum... Sadece bunu değil, bunun gibi birçok güvenlik önlemini uyguluyorum. Fakat ne var biliyor musunuz, umarım insanlar arabalarının kapısını ve geceleri evlerinin kapılarını kilitliyordur. Evimde kullandığım bir alarm sistemim var ve bu alarm sistemini kullanıyorum. Yani, bir alarm sisteminiz varsa onu kullanmalısınız. ”

Kitle olarak oldukça ilgili olduğumuz Mr. Robot dizisindeki Elliot karakterinden de hatırlayacağınız üzere web kamerasının kapalı olduğunu görmüş ve bunun ne kadar gerekli bir güvenlik önlemi olduğunu düşünmüştük. FBI yöneticisinin bu düşüncelerinden sonra sanırım web kameralarımız konusunda biz de biraz paranoyak davransak hiç de fena olmaz.

Birer FBI çalışanı değiliz. Yine de şahsen bu yöntemin faydalı olabileceğini de inkar edilemez. Siz bilgisayarınızın kamerasını bantla kapatma konusunda ne kadar paranoyaksınız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al