wmaraci reklam

Feedly Kullanın, Beslemelere Eziyet Etmeyin!

Başlığa bakıp gelenlere söylüyorum, yazının üvey baba dizisiyle veya besleme çocuklarla falan hiiç bir alakası yoktur. Sadece kendimi belli etmek için öyle yaptım, ben bidüşün! Buradayım ve yazıyorum, sen de okuyorsun, süpersin! Bu gereksiz girişten sonra (bunu hep yaparım) yazıya zıplıyorum.

Google Reader'ı yaklaşık iki hafta önce keşfetmiş biri olarak kendimi çokça cahil hissediyorum. Eğer sen hala bilmiyorsan cahil pılas'sın, ha onu bileydin. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyerek kısacık bahsediyorum: Bu Google Reader dedikleri şey, takip ettiğin siteleri bir araya toplayan bir şey işte. Adı üstünde Reader, takip etme amaçlı uygulama. Çok beğendim, hatta yıllardır aradığım şeydi (aradığım şey Google'daymış ve ben bulamamışım vay anasını!)

Ama bu olayda Google'ı esefle kınıyorum (bu ne demekse artık) yani kızdım bildiğin. Ne bi tema seçeneği var ne bir şey. "Yaptık oldu! Böyle kullan banane!" demiş Google bey çekip gitmiş adeta. Bende o göz var mı? Ben onu öyle kullanır mıyım? Kullanmak zorundayım. Napcan artık...

Ben de bir hafta içinde takip ettiğim site ve blogları ekledim. Yeni blogları takip etmeye başladım. Reader'la ara yüzü hariç kullanışlılığı konusunda gayet iyi anlaştık. Ama yine de bana yetmedi. Aynen şöyle bi görüntü:

İki bi okuduğum yazının üstüne gelince border-left'i ve yazı başlığını mavi yapmayı akıl etmişin Google tebrikler!!! Azcık YouTube ile uğraşıp durcağına şununla oyna, ek temalar falan getir ne bileyim...

Derken bu iş iyice canımı sıktı Google'a kazık atarak arama kutusuna şunu yazdım "Google Reader Alternatives" ve Feedly diye bi site buldum ki dedim "bu!". Bence budur yani, çok aratıp Google'ı iyice kızdırmaya gerek yok. Bikaç görselle Feedly olayını açıklayayım size.

Feedly, Google Reader API'sini kullanarak geliştirilmiş bir servis. Siteye ilk girdiğinizde tarayıcınız için bir eklenti yüklemeyi öneriyor. Bu eklenti sadece tarayıcınızın bi yerine Feedly adresine giden bir buton ekliyor, gereksiz buldum ben. Koca yer imleri varken ne gerek var..

Feedly oturum açmak istediğinizde Google Reader hesabıza bağlanarak orada takip ettiğiniz siteleri çekiyor ve artık Feedly'niz hazır olmuş oluyor. Eğer Google Reader kullanmadıysanız ve hiç abone olduğunuz site yoksa, direk Feedly'den de güncelleyebiliyorsunuz.

Görünüş olarak takip etmeye çok daha elverişli ve en azından arka plan ve okunmuş/okunmamış yazı başlığı rengimizi değiştirebiliyoruz. Hem göze daha hoş geldiği de kesin. (bu arada aşağıda görülüyor ki şizofren gibi kendimi takip ediyormuşum :D)

Ben genelde "Cards" adlı görünüm şeklini kullanıyorum ama siz hangisini isterseniz onu seçin tabii, aşağıdaki gibi değiştirebiliyoruz :)

Ayrıca yazıları okumak için ordan oraya koşturmamıza gerek yok, site içinde yazıların üzerine tıklayarak ayrı bir tablo içinde açtırıp rahatça okuyabiliyoruz. Ama siz yine de yazının sayfasına gidip yorum yapmayı unutmayım emi! (sosyal mesaj içerir.)

Bu kadar işte. Eğer rss beslemelerinize eziyet etmek istemezseniz Feedly'yi öneririm :) Kullanıp kullanmamak size kalmış. Google'dan da ettiğim hakaretler için özür diliyorum ama o da biraz el atsın ama şu Reader'a :)

Bu akşamlık bu kadar, bir sonraki bölümümüzde de e-mail abonelerinize eziyet etmemek için FeedBurner alternatifi bir uygulamadan bahsedeceğim. Benim e-maillerim çok cicili bicili gidiyor artık, haftaya sizin de öyle olucak inşallah :)

Yazıyı sonlandırıp veda edeyim artık (bi zahmet) Alexa'nız bol bol düşsün, ziyaretçi sayılarınız binleri aşsın, reklam verenleriniz sıraya girsin! (bi webmaster bloguna edilebilecek en güzel veda bu herhalde..) Hoşçakalın!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al