wmaraci reklam

Filmlerde Hacking vs Gerçek Hayatta Hacking

Yalnız başına bilgisayarının karşısında oturan havalı ve yakışıklı bir aktör. İçinden çıkılması güç - imkansıza yakın olması tercih sebebidir - bir görev ve yeşil kodların ahenkle dans ettiği birkaç bilgisayar monitörü. Hedef sistemi geçmek ne kadar imkansız olursa olsun zorda kalınca yazılan birkaç satır kodla aşılan sistemler… Bunlar harika bir hacking filmi (?) çekmek için ihtiyacınız olan başlangıç paketi senaryo malzemeleri. Geri kalanını zaten siz biliyorsunuz.

Kabul edelim, Hollywood etkisi diye bir şey var. Bu etkiyi artık fütursuzca olur olmadık filmde görmeye alıştık. Bilgisayar ve teknolojinin herkesin hayatının vazgeçilmez olması Hacking ve bilgisayar temalı filmleri Hollywood’un dizine oturttu. Elbette aslında işin içinde olan kişiler gerçek Hacking’in bu kadar basit olmadığını biliyor.

Zaten gerçekten Hacking’in zevkli bir tarafı yok. Tam aksine stres yüklü ve beyin gücüyle geçen bir süreç. Hem Hacking sizi havalı birine değil, suçlu birine dönüştürüyor. Buna rağmen Hollywood’un etkisini bir sürede daha Hacker filmleri üzerinde göreceğimiz kesin.

Bir eğlence sitesi basit bir Hacking sahnesi karikatürüyle kendince gerçek hacking sahnesi ve filmlerdeki bir hacking sahnesini karikatürleştirmiş. Umarım beğenirsiniz.

Hacking’den sonra sıranın web temalı filmlere geleceği günler gitten gide yakınlaşıyor. Sizce Hollywood etkisi bizim taraflara daha sık uğrar mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al