wmaraci reklam

Fingerprint Gestures Uygulaması ile Parmak İzi Okuyucunuzdan Daha İyi Faydalanın!

Yeni nesil akıllı telefonlarda bulunan parmak izi okuyucusu genel olarak güvenlik ya da ödeme yapma amacıyla kullanılmakta. Artık çeşitli uygulamalar ile bu durumu değiştirmek mümkün. Fingerprint Gestures parmak izi okuyucularının işinin sadece telefon açıp kapatmaktan ibaret olmadığını bizlere gösteriyor.

Fingerprint Gestures uygulaması Android 6.0 versiyonu ve üzerindeki Android cihazlarda Google’ın parmak izi okuyucusu API ‘sini kullanarak çalışabiliyor. Uygulama telefonunuz açıkken parmak izi okuyucusuna bir kere dokunduğunuz zaman, iki kere arka arkaya dokunduğunuz zaman ya da kaydırma hareketleri yaptığınızda uygulamanın ne yapacağı konusunda haritalandırma yapabilme özelliğine sahip.

Fingerprint Gestures belli uygulamaları açabilmenize, flash ışığını açıp kapatabilmenize, geçmiş uygulamalarınıza göz atmanıza ve müziği başlatıp durdurmayı ya da şarkı geçişleri yapabilmenize olanak sağlıyor. Bunların yanında eğer telefonunuz root edilmiş ise parmağınızı aşağı yukarı kaydırma yöntemi ile telefon ekranını açıp katabiliyorsunuz. Bazı telefon kullanıcıları sadece kapatma tuşunu kullanarak bu işlemi gerçekleştirdikleri için telefonların tuşlarında belli bir süre sonra sorunlar oluşabiliyor, bu gibi durumlara engel olması açısından ekran kapatma özelliği de çok yerinde olmuş. Uygulamanın kötü diyebileceğimiz yanı ise bildirim çekmecesinde simgesinin sürekli görünüyor olması, bu sorunu da uygulamanın bildirim ayarlarındın bildirimlere izin ver seçeneğini kapatarak giderebiliyoruz.

Uygulamanın parmak izi okuyucusunu daha kullanışlı hale getirdiği bir gerçek. Ne var ki bazı telefonlarda (Xiomi gibi) parmak izi API’si olmadığı için bu uygulama çalışmayabilir ve Google Play üzerinden yüklenemeyebilir. Uygulamaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Umarım işinize yarar.

Fingerprint Gestures - Google Play

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al