wmaraci reklam

Firefox, Chrome Eklentilerini de Çalıştıracak!

Firefox'un Chrome karşısında düşen popülerliği ve kullanım oranlarını arttırmak için Mozilla, yapacakları yeni güncelleme ile Chrome eklentilerini de çalıştırabilmenin yolunu açmaya karar verdi. Yapılan açıklama ile yeni güncellemede Firefox eklenti API'sinde de güncelleme yapılacak ve Chrome ve Opera gibi tarayıcılarla çapraz eklenti geliştirilmesinin önü açılacak. Bu sayede Chrome eklentileri kolayca Firefox'a özel hale getirilebilecek ve çalıştırılabilecek. Ancak Firefox eklenti sahiplerinin, eklentilerini yeni API'ye uyumlu hale getirmesi bir hayli zor olacak.

22 Eylülde Firefox 41 yayına alınacak. Bu sürümde oklu süreç mantığında çalıştırma (Electrolysis) yeniliği ve zararlı yazılımlara karşı da daha fazla güvenlik olacak. 15 Aralıkta ise Firefox 43 sürümü yayınlanacak. Yeni eklenti API'si de bu sürümde olacak.

Mozilla bu güncellemeler ile Firefox'u 2016 yılında tekrar popüler yapmak istiyor. Bakalım eski Firefox kullanıcıları yeni eklenti API'sine sahip Firefox 43 ile birlikte tekrar Firefox'a geri dönüş yapacak mı, göreceğiz ancak zor görünüyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al