wmaraci reklam

Font Serüvenlerinize Yarenlik Edecek 20 Ücretsiz Font Kaynağı

Zamana meydan okuyan bazı şeyler vardır. Mesela üstünden yıllar geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan font arşivi gibi. Eğer sıklıkla internet siteleri veya grafikler hazırlıyorsanız tasarımlarınıza “cuk” diye oturan fontu bulmanın, nasıl büyük bir serüvene dönüşebildiğini biliyorsunuzdur. Sürekli popüler kaynakları tarar ve tasarımınızın tıpkı yapbozun son parçası gibi eksik kalan parçası olan fontu arar durursunuz.

Kendinize bir font arşivi kuruyorsanız ya da rastgele fontları keşfetmeyi sevenlerdenseniz, internet tarayıcınızın yer imleri klasörüne yeni bir “Fontlar” klasörü açmak isteyebilirsiniz. Bu listedeki ücretsiz fontlar bulabileceğiniz 20 siteyi de açtığınız o yer imi klasörünün için eklemeyi unutmayın.

En Etkili İletişim Stratejisi Olan Videoların Mimarı: VideoSanat
İlginizi Çekebilir!

En Etkili İletişim Stratejisi Olan Videoların Mimarı: VideoSanat

İnternet dünyasının markalar için dev bir vitrin haline geldiği günümüzde video içerikler, hedef kitle üzerinde maksimum etkileşim sağlayan iletişim aracı olma özelliği taşıyor. Çükü videolar; akılda kalıcılık, anlaşılabil...

1- Google Font

Her konuda başvurduğumuz kötü gün dostu Google, söz konusu fontlar olduğunda yardımıza tez elden koşan bir dayı oğlu gibi… Toplamda 821 font ailesine sahip olan Google Font’ları yüksek kaliteli ve açık kaynak kodlu fontlardan oluşuyor. Fontlar için ön izleme imkanı sunması ise evlere şenlik tarafı.

2- DaFont

Sizi bilmem fakat bir font ihtiyaç hasıl olduğunda benim ilk başvurduğum kaynak DaFont oluyor. Font üretici ve dağıtıcılarının bizzat kendilerinin fontlarını göndermesi DaFont’un 32 binden fazla fonta ev sahipliği yapmasına yardımcı oluyor. DaFont’da bulacağınız fontların tamamı her mecrada kullanıma uygun olmadığı için fontu kullanmadan önce lisans koşullarını gözden geçirmeyi unutmayın.

3- Font Squirrel

Font Squirrel, kendini “ücretsiz font ütopyası” olarak adlandırıyor. Ticari kullanım için ücretsiz olan fontları bünyesinde barındıran Font Squirrel önizleme desteğine sahip ve arşivinde 2 binden fazla ücretsiz font yer alıyor.

4- FontZone

Listenin favorilerinden biri olan DaFont ile kapışan FontZone inanılmaz kapsamlı bir arşive sahip. İçinde tamamı ücretsiz 50 binden fazla font barındıran FontZone; 3D fontlardan tutun logolar için ayrı font kategorisine kadar kapsamlı bir kategori sistemine de sahip.

5- Lost Type

Lost Type, Pay What You Want yani işine ne kadar gelirse o kadar öde aga modeliyle çalışan bir font kütüphanesi. Yalnız bünyesindeki yer alan yüksek kaliteli fontlar için ödeme yapıp yapmama insiyatifi size kalmış. 0 dolar ödemeyi seçerek istediğiniz fonta ücretsiz sahip olabilirsiniz. Lost Type 60’dan fazla font ailesine sahip.

6- FFonts

Aradığınız fontlara erişmek için size kapsamlı bir arşiv gerekiyorsa FFonts’a uğramazsanız darılabilir. Ücretli ve ücretsiz 60 bin fonta sahip FFonts’da sizi 14 binden fazla ücretsiz font bekliyor. FFonts’un tek dezavantajı günlük sadece 50 font indirmenize izin veriyor olması. Limiti 200’e çıkarmak için premium planlardan birini satın almanız gerekiyor.

7- FontSpace

FontSpace tıpkı DaFont’da olduğu gibi tasarımcıların kendi fontlarını kendilerinin paylaştığı platformlardan. 2000’den fazla tasarımcının çalışmalarına ev sahipliği yapan font uzayının derinliklerinde sizi 32 binden fazla ücretsiz font bekliyor.

8- Font Freak

9 binden fazla ücretsiz fonta ev sahipliği yapan Font Freak, alfabetik olarak fontları sıralama ve indirme imkanı sunuyor. Bünyesindeki tüm fontlar birer sanat eseri değil ama bazen kıymetli fontları yakalayabiliyorsunuz.

9- Creative Market

Creative Market, tasarımla alakalı her türlü çalışmanın yayınlandığı ve satışa sunulduğu bir internet sitesi. Ücretli fontların haricinde Creative Market’in reyonlarında sizi bekleyen birçok ücretsiz fontu yakalayabilirsiniz. Creative Market her hafta ücretsiz ürün dağıtımı yapıyor. Haftalık fırsatları değerlendirerek hem fontlar hem de tasarım ürünlerini ücretsiz cebe indirebilirsiniz.

10- Behance

Behance ilham veren çalışmaların dışınca binlerce kaliteli ve ücretsiz fonta ev sahipliği yapıyor. Behance’i ziyaret ettikten sonra “Free font” anahtar kelimesiyle arama yaparak birbirinden yetenekli geliştiricilerin hazırladığı ücretsiz fontlara erişebilirsiniz.

11- The Northern Block

İçeriği baştan aşağıya süzerken “Önemli olan sayısı değil kalitesi!” Nidaları atmaya başladıysanız bu site size göre olabilir. The Northern Block ücretli bir font sitesi ancak içinde ücretsiz olarak dağıtılan birçok değerli font parçası var. Binlerce fontun içinde arayıp bulamadıklarınızı belki The Northern Block’da bulabilirsiniz.

12- Font Cab

Yalnızca ticari kullanım için yayınlanan fontları yayınlayan bir blog olan Font Cab’de ne cevherler var, ne cevherler! 900’ün üzerinde fonta sahip olan Font Cab artık güncellenmiyor. Olsun, yine de içinden alıp değerlendirebileceğiniz bazı harika parçalar var.

13- Typedepot

Yüksek kaliteli fontlara erişebileceğiniz bir başka durak; Typedepot. Typedepot ücretli bir font sağlayıcısı ancak özel kategorilerde sizi bekleyen saklı kalmış ve ücretsiz parçaları daima bulabilirsiniz. Typedepot’un önemli bir dezavantajı ise önizleme özelliğinin bulunmuyor olması.

14- 1001 Free Fonts

Aradığınız 1001 çeşit fontu bulmanız için kurulan 1001 Free Fonts’un içinde elbette sadece 1001 font yer almıyor. Arşivlerinde 10 binden fazla fonta ev sahipliği yapan 1001 Free Fonts, ücretsiz kullanıcılar kadar ücretli kullanıcılara da hitap ediyor. Ücretsiz fontların yanı sıra parasını bastırıp kullanmak isteyen kullanıcılar için 1001 Fonts birçok popüler fonta sahip.

15- FreeTypography

Listemizdeki diğer alternatiflerle karşılaştırdığımızda butik kalan FreeTypography’un olayı çok değil ama seçmece fontu bünyesinde barındırması. Aynı zamanda bir font blogu olan FreeTypography’da saklı kalmış 250’den fazla yüksek kaliteli font arşivine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

16- Abstract Fonts

Nitelik mi yoksa nicelik mi? Abstract Fonts her ikisine de hitap ediyor! Kolay navigasyon menüleri yardımıyla ihtiyacınız olan fontlara tez elden sizi ulaştırmak isteyen Abstract Fonts 14 binden fazla fonta sahip. Fazlasıyla gelişmiş önizleme seçeneğine ise değinmeye bile gerek yok.

17- Urban Fonts

Urban Fonts hem ücretli hem ücretsiz fontlara bir arada erişebileceğiniz bir başka kaynak. Farklı dilleri destekleyen onlarca font kategorisine sahip Urban Fonts, 30 binin üzerinde ücretsiz font arşivine sahip. Aradığınız fontlara kolayca ulaşmanızı hedefleyen kapsamlı bir arama motoru da mevcut.

18- Hype for Type

Hype for Type tasarımcı çevresi tarafından sunduğu ücretli fontlarla tanınıyor. Ücretli fontların dışında da Hype for Type’da kullanmanızı bekleyen ücretsiz font aileleri de var. Font önizleme özelliğine sahip olan Hype for Type’da 172 font ailesi yer alıyor.

19- The League of Movable Type

Seçicilikte sınırları zorlamayı sevenlerden misiniz? O zaman The League of Movable Type sizin font kaynağınız. “Saçmalık yok, devrime katılın” sloganıyla öne atılan bu kaynak açık kaynaklı harika fontlara sahip. The League of Movable Type’ın arşivine bir bakışta gözünüze tanıdık gelen fontların olacağına eminim.

20- Fawnt

Listemizin son numarasında ise yağmurlu günler için kullanabileceğiniz bir başka font sitesi var. 9 binden fazla fonta sahip olan Fawnt’da mutlaka sizin zevkine uyacak birkaç parça bulacaksınızdır. Kişiselleştirilebilir önizleme aracının yanı sıra Fawnt detaylı font araması yapma olanağı da sunuyor.

Yeterince dolgun ve font arayış serüvenlerinizde size yarenlik edecek bir liste ortaya çıkardığımıza inanıyoruz. Tabii sizden gelecek kaynak önerilerine de açığız :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al