wmaraci reklam

Fransa, Photoshop Kullanılan Çalışmalara Değişikliği Bildirme Zorunluluğu Getirdi

Dünya bizi daha ne kadar şaşırtabilir ki derken, her gün yeni ve şaka gibi haberler dünyanın dört bir yanından yankı buluyor. Haber köşesinin bugünkü konuğu Photoshop ve fotoğraf manipülasyonları üzerine Fransa hükümetinin hayata getirdiği bir dijital düzenleme yasağı. Resmi olarak yürürlüğe giren yasaya göre, bundan sonra pazarlama, moda tasarımkatalog, ilan, gazete veya dergilerde ticari amaçla yayınlanan görsellerde dijital düzenlemeler yapılırsa tüketiciler bu rotuş değişikliklerinden haberdar edilmek zorunda olunacak.

Biliyorsunuz ki dijital pazarlama, reklamcılık ve moda gibi sektörlerin bel kemiğini gelişmiş fotoğraf düzenleme araçları sayesinde dimdik duruyor. Yapılan fotoğraf manipülasyonlarıyla görseller tüketiciyi özendirecek şekilde allanıp pullanarak satış açısından cazip kılıfa sokuluyor. Fransa’nın oluşturduğu yeni yasaya göre artık albenili mankenleri gören tüketiciler gördüğü fotoğrafta PS manipülasyonu olup olmadığından haberdar edilmek zorunda kalacak.

Yasaya uymayan yayıncılar için Fransa hükümeti ciddi idari yaptırımları da hazırlamış bulunuyor. Yasanın ihlali halinde 3 bin 750 avrodan başlayan cezalar yasanın kapsamı gereğince binlerce avroya kadar artabilecek. Ne diyelim, şimdiden tüm Fransa halkına ve özellikle dijital sektördeki çalışanlar kocaman kocaman geçmiş olsun diyoruz. Yapılan şaka gibi yasal değişiklik hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al