wmaraci reklam

Gerçek Gelir Kapısı: Network

Bir yerlerde tanıdıklarımızın olması, torpil durumu gibi unsurlar sadece işe girerken ya da büyük ihalelerde karşılaştığımız bir şey değil. Network sahibi olmayı torpil ile birlikte anmama da kızmayın lütfen, çünkü içten içe siz de biliyorsunuz. Tanıdık kayırmanın en masum adına ‘Network’ diyebiliriz değil mi?

Yukarıda da söylediğimiz gibi, bağlantılarınızın olması illa sizlere büyük ihaleler kazandıracak diye bir şey yok. Bazen küçük akla gelmeler, ufak tefek iş paslamalar da sizi diğer insanlara göre ‘torpilli’ kılabilir ancak burada kabul edelim ki network ile normal bir torpilin arasındaki en büyük fark çoğunlukla liyakattir. Bu da aslında onu oldukça masum kılar. Çoğu zaman güçlü bağlantılar edinmenin yolu, büyük projelerin altından başarıyla çıkarken çeşitli insanlarla dirsek teması kurmuş olmaktır. Bu sayede karşılarına bir iş geldiğinde, bu iş sizin alanınızla alakalıysa işi size paslarlar. Hele bir de bu tanışıklıklar kendisini samimiyet aşamasına taşırsa yaşadınız! Artık sırtınız pek, sizin de bir yerlerde abileriniz var(!)

Network Olmadan Başarı da, Gelir de Zor

Dert yakınıyormuş gibi olmayayım ancak bu blogta pek yapmadığım bir şey yapacağım ve kendimden örnek vereceğim. Burada da bir derdimden bahsetmiyorum çünkü durumun farkındayım ve yapmam gerekeni biliyorum.

Kendi internet sitem (Elbette WM Aracı’dan bahsetmiyorum) alanının en çok trafik alan, en genç yazar kadrolu ve topluluğu aktif internet sitelerinden birisi. Bu noktada çeşitli kurumların analizleri de yalnızca kendimizi pohpohlamadığımızı bize gösteriyor. Ancak günün sonunda, birebir tanıdığımız ve benim siteme göre çok daha düşük trafiğe sahip bazı adreslerin maddi gelirleri hiç abartısız bazısı için 3, bazısı içinse bizim 10 katımız. Burada trafiklerinin de bizden düşük olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum.

Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için tekrardan belirteyim, “Onlar neden bizden fazla kazanıyorlar” diyerek dizlerimi dövmüyorum, durumun oldukça farkındayım. Benzer alanlarda yer alıyor olsak da siteleri bize göre çok daha uzun süredir açık, çok daha uzun süredir markaların ve ajansların elini sıkıyorlar. Bu elbette herhangi bir reklam ya da ortak proje durumunda ilk akla gelenin onlar olmasına neden oluyor. Varlıklarının daha eski tarihlere dayanıyor olması aynı zamanda duyulan güvenin yüksekliğini de beraberinde getiriyor.

Düşünecek olursak internet sektöründe tek başarı kaidesinin trafik olduğu gibi bir anlam çıkartabiliriz. Ancak işin içine biraz girdiğimizde durumun bundan daha farklı olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ayrıca bunda kızıp küsecek de bir sorun yok. Sonuç olarak güvenilir hale gelmek, insanlarla tanışmak gibi noktalar temelde iki yere bağlanıyor. Zaman ve çaba olarak özetleyebiliriz bu iki yeri. Yeterince uzun süre çabaladığımızda, güvenilir hale gelmemiz kaçınılmaz bir ödül olacaktır. Diğer bir yandan bu çaba esnasında tanıştığımız insanlarla ve elini sıktığımız kurumlarla da ‘Network’ eksikliğimizi giderebiliriz.

Bağlantı portföyünüz hakkında ne düşünüyorsunuz? Kat etmeniz gereken yol çok mu? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al