wmaraci reklam

Global İnternet Önümüzdeki 48 Saat İçinde Kesintiye Uğrayabilir!

İnternet yalnızca işi olanlar için değil, herkes için adeta yapay bir oksijen kaynağı. Önümüzdeki 48 saatlik süreçte ise ICANN’in şifreleme anahtarlarında yapacağı bakım çalışması nedeniyle oksijenimiz belirli aralıklarla kesilebilir.

Internet Corporation of Assigned Names and Numbers veya hepimizin hatırında kalan kısaltmasıyla; ICANN, önümüzdeki gün ciddi bir bakım sürecine girecek.

Bakım süresince global ölçekte bazı erişim sorunlarının yaşanabileceği uyarısında bulunan ICANN; Google, Facebook ve Twitter başta olmak üzere dev servislere dahi erişim sıkıntısının yaşanabileceğini bildiriyor.

Bildiğiniz gibi ICANN, dünya çapında internetin Alan Adı Sistemi (DNS) sayesinde çalışmasını ve sürerliliğini sağlıyor. Bu sistem sayesinde IP adresleri bilgisayar, tüm cihazlar ve tabii insanların okuyabileceği bir alan adı aracılığıyla kullanılabiliyor.

ICANN’in yapacağı kapsamlı bakım çalışması, DNS sisteminin kriptografik anahtarlarının değiştirilmesini içeriyor. Bakımdan sonra daha güvenli, stabil ve tazelenmiş bir DNS deneyimi kullanıcılarını kaldığı yerden bekliyor olacak.

ICANN önemli altyapı geçişinin büyük bölümünün sağlandığını fakat önümüzdeki 48 saatlik süreç boyunca internet ve bazı sitelere erişim konusunda minimal sıkıntıların yaşanabileceğinin de altını çiziyor.

İnternet Kesintisinden Kimler Etkilenecek?

Kesintiden yayıncılarla birlikte son kullanıcılar da etkilenecek. ICANN’in uyarısına göre önümüzdeki 48 saat boyunca bazı önemli servislere erişim sıkıntısı yaşanabileceği gibi kimi kullanıcıların bağlantılarında hız düşmesi sorunu açığa çıkabilir.

Değişikliğin global ölçekte yapılmasından ötürü, ülkemizdeki kullanıcılar da bu değişiklikten pekâla etkilenebilirler. Eğer önümüzdeki 48 saat boyunca internet siteleriniz veya bağlantınızda normalde yaşamadığınız anormalliklerle karşılaşırsanız, modeminiz ve sunucunuzu karıştırmadan önce, nedeninin ICANN’in alan adı sisteminin altyapısını güncellemesi olabileceğini unutmayın.

Önümüzdeki 48 saat boyunca internet ve internet sitelerinizde ve bağlantınızda yaşanacak minimal sorunlara karşılıklı hazırlıklı olmakta fayda var.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al