wmaraci reklam

Gmail ile Artık 50 MB Ek Dosyaları Alınabilecek

Webmasterların büyük çoğunluğunun A noktasından B noktasına bir şeyler transfer ederken Dropbox yerine mail servislerini ve özellikle Gmail’i tercih ettiğini düşünecek olursak güzel haberler var! Google bugün yaptığı açıklamayla Gmail üzerinden alınan ek dosyalarının boyut sınırını iki katına yani 50 MB’a çıkardığını duyurdu.

Eğer Gmail ile 25 MB’ın üzerinde ek dosyaları almanız gerekirse sistem bir nevi hata mesajı göstererek, Gmail’in bu kadar büyük ek dosyalarına izin vermediğini söylüyordu. Google, internet çağında yaşadığımızı düşünerekten bu sınırın artık yetersiz olduğunu düşünmüş olmalı ki sınır 50 MB’a yükseltme kararı aldı.

Tabii, hala ortada büyük bir sorun var çünkü Gmail ile gönderilebilen ek dosyalarının maksimum boyutu en yüksek 25 MB olabiliyor. Bu açıdan bakacak olursak büyük dosya eklerini kabul etme avantajı sadece özel mail sağlayıcıları tarafından gönderilen mailleri alma konusunda Gmail kullanıcılarına ufak bir fayda sağlayacak gibi görünüyor.

Google, limit yükseltmesini önümüzdeki ilk 3 gün içinde gerçekleştirecek yalnız, e-posta kutunuzda çok fazla 50 MB’lık gelen postaların olması durumunda e-posta kutunuzun dolacağını ve bu sefer ayrı bir mail alamama derdiyle uğraşacağımızı unutmayın.

Ne çektirdin be Google?!

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al