wmaraci reklam

Google: “2016’da %32 Daha Fazla Site Hacklendi!”

Google, webmasterlar için bilgilendirme yazılarını yayınladığı resmi webmaster blogunda “#NoHacked: A Year in Review” isimli yeni bir yazı yayınladı. Blog içeriğinde Google 2016’ya dair sitelerin yaşadığı güvenlik zaafiyetlerine ve hangi durumlarda tetikte olmaları gerektiğinden bahsediyor ve bazı önemli ipuçlarını paylaşıyor.

Google’ın resmi verilerine göre 2016 yılında içinde hacklenen internet siteleri 2015 yılıyla karşılaştırıldığında şaka maka tam %32 oranında artmış ki, bunun çok ciddi bir değer olduğunun altını çizmek lazım. 

Google’a göre internet siteleri hacklenen kullanıcıların %61’i internet siteleri hacklendiğinde Google tarafından bildirim alamadı çünkü bu site sahipleri internet sitelerini Search Console'a (eski adıyla Webmaster Tools) kayıt edip, doğrulama işlemini tamamlamamışlardı. 

Google’ın düşüncesine göre internet sitelerinin 2016 yılı içerisinde kütür kütür hacklenmesinin en önemli nedeni kullanıcıların güncel sistemler kullanmıyor olması veya kendilerini korumak için yeterli adımları atmıyor olması. Google, Webmasterları bu konu hakkında bilinçlendirmek maksadıyla birkaç faydalı güvenlik rehberi de yayınladı ancak bunlar İngiliççe olduğu için yabancı diliniz yoksa bir işe yaramayacaktır.

Yok, derdimi anlatacak ve anlayacak kadar biliyorum diyorsanız, yukardaki linkten yazının orijinaline erişebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al