wmaraci reklam

Google 27 Eylül’de Görsel Arama’yı Yeni Özelliklerle Güncelleyecek

Google, 20. yıl yaş gününü kutlamak için platformuna bazı yeni özellikler kazandırmayı planlıyor. Bugün, San Francisco’da gerçekleştirilen etkinlikte sisteme dahil edeceği yeni özellikleri görücüye çıkaran Google, 27 Eylül’den itibaren Google Görseller’i masaüstü ve mobil platformlar için güncelleyecek.

Google’ın yeni yaş yılı kutlaması için yapacağı değişiklikler sadece arama motorunun görseller kısmıyla sınırlı kalmayacak. Ancak elbette ele avuca gelir ve hissedilir değişimlerin odak noktasında Google Görseller yer alıyor. Peki, 27 Eylül’den itibaren, tazelenmiş Google Görseller karşımıza hangi özellikleriyle çıkacak?

Google Görsel Arama için Yapılacak Mobil Yenilikler

Türkiye’de Reklam Engelleyici Yazılımlar Ne Kadar Kullanılıyor?
İlginizi Çekebilir!

Türkiye’de Reklam Engelleyici Yazılımlar Ne Kadar Kullanılıyor?

Yıllar önce rahmetli Müslüm Gürses çok şık bir laf etmiş ve; “Yakarsa dünyayı garipler yakar.” demiş. İzninizle tozlanmış bu sözü kendimize ve piyasaya göre evirip tozunu attıralım; “Yakarsa interneti reklam engelleyiciler y...

Google Görseller’de Hikayeler

Instagram ve Snapchat ile popüler hale gelip, hepimizin içindeki Ömer Seyfettin’i dışarı salan Hikayeler özelliği artık Google Görseller’de de olacak. Bu özelliğe kısaca değinen Danny Sullivan’ın paylaştıklarına göre:

“Google Görseller, bilgisayar bakış açısını daha organize içeriklere dönüştürmek için yapay zeka teknolojisi destekli Hikayeler (Stories) özelliğine sahip olacak.”

Google Görseller’in hikayelerinden örnek bir önizleme bakışı:

Google Görseller’in Hikayeler projesinin hayata geçirilmesi aşamasında Google, AMP Stories adını verdiği yeni AMP sisteminden faydalanacak.

AMP Stories, yayıncılar (Webmaster’lar) tarafından oluşturulacak ve Google yapay zeka temelli teknolojisini kullanarak Google Görseller hikayelerini açığa çıkaracak.

Google Görseller’e getirilen hikayeler özelliğinin son derece kafa karıştırıcı olacağı malumunuz. İlk olarak kayda değer kişilerle bu özelliği kullanacak olan Google, bazı ünlü kişiler ve atletleri kullanarak bize güzel ve doğal örnekler gösterecek:

Diğer platformlara benzer şekilde Google Görseller’in hikayelerinden kullanıcılar tek bir tıklamayla daha fazla bilgi sahibi olabilecek. Ayrıca web içerikleri hikayelere link olarak eklenebilecek.

Google Lens Desteği

Google Lens desteği de kısa süre içinde Google Görseller’e dahil edilecek yeni özelliklerden biri olacak.

Google Lens ile bazı kullanıcıların Google Photos ürünü sayesinde tanışıklığı olduğunu söyleyebiliriz. Artık tüm kullanıcılar Google Photos kullanmıyor olsa bile Google Lens’den faydalanabilecekler.

Google Lens’den kısaca bahsetmek gerekirse; kendisi, akıllı cihazınızla çektiğiniz bir fotoğraf hakkında bilgi toplamanıza yardımcı oluyor.

Örneğin, misafirliğe gittiğiniz bir evde beğendiğiniz ürünün fotoğrafını Google Lens ile çekip aradığınızda; bu ürünü nereden satın alabileceğinizi, ürünün özelliklerini ve daha ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şeye erişebileceksiniz.

Aramada Öne Çıkan Videolar

Google, artık bir videonun içeriğini derinlemesine anlayabildiği için arama sonuçlarında öne çıkan videolarda başarılı tahminler yürütecek.

Örneğin Zion National Park araması yaptığınızda, Google konuya ilişkin olarak öne çıkarılan videoları hemen aramanızın altında gösterecek. Bu konuda yine yapay zekaya sırtını yaslayan Google, aramanız hakkında geniş tahminler yürütebilecek.

Zion National Park aramasını yapan bir kullanıcı ilgili videoların arasında Angels Landing veya kanyonlara ilişkin videolara da rastlayabilecek.

Google Görseller Güncellemesine İlişkin Kayda Değer Notlar

Google’a getirilen yeni görsel özelliklerin yanı sıra arama algoritmalarında da bazı değişiklikler söz konusu.

Google yeni özelliklerini tanıtırken artık Google Görseller’in sıralamalarda yeni görsel içeriklere öncelik vereceğini belirtti.

Arama sonuçlarında görüntülerin sıralanmasında meydana gelen bir diğer önemli değişiklik de, Google'ın görüntünün sayfa içinde merkezine bakacak olması.

Örneğin, bu içerikte sayfanın üstündeki görseller aşağıdaki görsellere göre öncelik sırası olarak öncelikli olacaklar. Elbette bu sistemin daha karmaşık işleyeceğini siz de takdir edersiniz.

Sitenin otoritesi Google Görseller için sıralama faktörü kabul edilecek

Google artık otoriteye görseller için önem verecek. Daha otoriter sitelerin görselleri, Google Görseller’de daha göze görünür pozisyonlarda yer alacak.

Şirket ayrıca; yeni görsel imajların eski görsellere göre öncelikli olacağına da değiniyor.

Google Görseller’de daha çok içerik görülecek

Google’ın önümüzdeki güncellemeyle bizlere sunacağı önemli bir başka masaüstü değişikliği içeriklerin sıklığının arttırılması olacak. Artık arama yapan kullanıcılar, görselin hangi siteye ait olduğu gibi detaylara da henüz içeriğe tıklamadan anlayabilecekler.

Google Görseller’de sayfanın üst bölümünde artık “öne çıkan” ve “tavsiye edilen aramalar” da yer alacak.

Tekrardan hatırlatmak gerekirse; Google Görseller tüm yenilenmiş özellikleriyle 27 Eylül’den itibaren kullanıma girecek.

Yeni özellikler ve algoritma değişikliklerini siz ne şekilde yorumluyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al