wmaraci reklam

Google 65 Bin Torrent Sitesini Devre Dışı Bıraktı!

Film ve korsanlık müessesesinin kedi fare oyununa, müdahaleyi ev sahibi Google yapma kararı aldı. Filmlerin Torrent ile imtihanını hepimiz biliyoruz. Önce bir Torrent sitesi kapatılır ve henüz birinin boşluğu özlenmeden yeni bir internet sitesi ziyaretçileri kendi safına çekmeye başlar. Korsan konusunda önemli adımlar atan Google, Torrent oyununu bozsa da tamamen bitirmemeye kararlı…

Avustralya medyasında yer eden habere göre Google’ın oyuna dahil olması Creative Content Australia’nın başkanı Graham Buke’ün talebi üzerine gerçekleşti. Avustralyalı bir yapım şirketi tarafından çekilen Lion filminin 331 bin defa illegal indirilmesi ve 600 bin defa online ücretsiz izlenmesi, “üretici şirket ve vergi dairesinin doğrudan kaybı” olarak değerlendirildi.

See-Saw Film’in yöneticisi, Lion ve The Kings Speech gibi başarılı filmlerin yapımcısı Emile Serman, “Korsanın sektöre nasıl zarar verdiğini hepimiz biliyoruz fakat etkilerin ne kadar yıkıcı olduğunu ancak rakamları görünce fark ettim.” açıklamasında bulundu.

Google Torrent sitelerini tamamen silmeyi reddediyor!

Birçok şirket tarafından Google’a yapılan talep korsan içerikleri internet sitelerinin tamamen arama sonuçlarından kaldırılması. Öyle ki The Age’de konuşan Google sözcüsü dahi Torrent sitelerinin ziyaretçi kaynağının yüzde 90’ı Google’ın oluşturduğunu biliyor. Buna rağmen Google illegal içeriklerin ve Torrent tipindeki paylaşımların arama motorlarının sorumluluğunda olmadığını ileri sürerek Torrent oyununa son vermeyi reddediyor.

Google’ın 65 bin siteye uyguladığı ceza sadece bu tarz sitelerin SERP’de yer değiştirmesine ve trafiklerinin bir kısmını kaybetmesine neden olacak ancak tamamen arama motoru sonuçlarından dışlanmayacaklar. Google’ın Torrent’e resmen bir savaş açmasıysa mümkün değil gibi görünüyor. Zira Torrent’e karşı yapılacak bir engelleme durumunda, Torrent yayıncıları ve kullanıcıları Google alışkanlıklarını terk ederek diğer arama motorlarına geçiş yapabilir.

Kısacası Google’ın 65 bin Torrent sitesini devre dışı bırakması Avustralya hükümetinin kanaatine icazeten yapılmış bir hamle gibi duruyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al