wmaraci reklam

Google, Açık Kaynaklı Proje ve Araçlarını Paylaştığı Yeni Bir Site Hizmete Sundu

Açık kaynak çok hojdir ancak şirketlerin Open Source dünyası için bu denli adım atmaları, ister istemez aklımıza bulanık sulara dönüştürüyor. Microsoft’un Linux’a destek verdiğini açıklaması ve ortaya çıkan açık kaynak karmaşasını tam olarak anlayamamışken açık kaynağa gönül verdiğini söyleyen Google da tüm açık kaynaklı proje ve favori araçlarını geliştiricilere sunacağı yeni bir internet sitesini kullanıma sundu.

Bu internet sitesinde JGP dosyalarının boyutunu yüzde 35 oranında düşüren JPEG encoder’den tutun, gönülleri fetheden fontlar Roboto ve Noto hatta Bazel test yazılım aracına bile yer verilmiş. Google’ın bu internet sitesini hizmete sokmasındaki en önemli amaçlardan birinin de Google’ın açık kaynak için neler yaptığını gösterebilmek ve geliştiricilerin hissi duygularını kamçılayabilmek.

Elbette ne nasıl yapılır gibi pratik bilgiler sunmak ve bir nevi showroom görevi üstlenmesiyle bu sitenin oluşturulduğunu bilmeniz de faydalı olacaktır. Hakkında daha birçok bilgiye ulaşabileceğiniz Google’ın yeni açık kaynak mekanına hemen buraya tıklayarak erişebilirsiniz. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al