wmaraci reklam

Google Adsense: “Artık Pop-up ve Pop-Under Olmayacak!”

Webmaster gelirlerinin en büyük oksijen ağacı Google AdSense, pop-up ve pop-under’a savaş açtı. Resmi blogundan yayınladığı yeni bir blog yazısıyla artık pop-up ve pop-under’ı resmen yasaklamış oldu. Google AdSense yayınladığı blog yazısında yapılan köklü politika değişikliklerinden bahsederken pop-up ve pop-under için yeni bir tutum sergileyeceklerini de duyurmuş oldu.

AdSense’ın pop-up’a karşı olan tavrı yıllardır zaten malumunuzdur. Geçtiğimiz günlerde pop-under reklamlar yüzünden köklü bir politika değişikliğine varan Google, bundan sonra hiçbir Google AdSense reklamının pop-up ve pop-under biçiminde kullanılamayacağının altını çizdi. Tabii dananın kuyruğu koptuğu yer burası değil. AdSense artık yayıncılarının hiç birinin pop-up ve pop-under gibi hileli kabul edilen reklam yöntemlerini kullanmasını istemiyor.

Bu neyi mi değiştirecek? Diyelim ki, sitenizde Google AdSense reklamları var ama ayrıca mobil pop-up kullanıyorsunuz. O halde bundan sonra hesabınızı ciddi bir kapatılma riski bağdaş kurmuş bekliyor olacak. Yaptıkları bu hamlenin amacının yayıncı ve reklam verenlerin haklarını korumak olduğunu bildiren Google, işi burada bırakmadığının da altını çiziyor. Google AdSense, yeni ve güncel trendlere göre kendini yenileyeceğinin hatta köklü politika değişikliklerinin de gelebileceğini söylüyor.

AdSense yaptığı son hamlesiyle, kullanıcı dostu reklam platformu oluşturma hedefine bir adım daha yaklaştı. Yapılan politika değişikliğiyle büyük internet sitelerinin gelirlerinde yaşanan kayıplara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al