wmaraci reklam

Google Adsense Gelirinizi Arttırın!

Google Adsense web sitesinden para kazanmak isteyenler için en iyi yöntemdir. Sanırım hepimiz web sitemizden para kazanmak için debelenip duruyoruz. Peki nasıl daha fazla kazanırız?

Bu yazımda size Google Adsense gelirimizi nasıl arttırırız onu anlatacağım. Bu yollar bir çok adsense kullanıcısı tarafından denendi ve olumlu sonuçlar alındı. Google Adsense’den daha fazla para kazanmak için izlememiz gereken beş harika yol var. Gelelim bu yollara.

1-) Öncelikle Google Adsense reklam formatı üzerinde karar vermeliyiz. Çoğunlukla kabul edilen en iyi format Büyük Dikdörtgen (336X280)’dir. Yine aynı format ile yapılan araştırmalarda tıklama oranlarının ve tıkladıktan sonra gelen siteyi inceleme oranının daha çok olduğu gözlenmiştir. Peki neden bir çok reklam formatı varken bu? Basitçe anlatmak gerekirse, bu format normal web linkleri gibi görülmektedir ve ziyaretçiler bu tarz linkleri tıklamaya alışmışlardır. Tıkladıklarının adsense reklamı olduğunu biliyor veya bilmiyor olabilirler. Fakat sonuçta tıkladıkları sürece bu sizin yararınıza.

2-) Adsense reklamlarınız için yeni bir renk paleti oluşturun. Bu palet sitenizin arkaplan rengi ile uyumlu olsun. Mesela eğer sitenizin arkaplan rengi beyaz ise reklam paletlerinizin de arkaplanı beyaz olsun. Bu adsense reklamlarının sitenizin bir parçasıymış gibi görünmesini sağlar. Tabi bu da ziyaretçiler tarafından daha çok tıklanma getirir.

3-) Sitenizin altındaki adsense reklamlarını silin ve onları mümkün olduğunca tepeye yerleştirin. Adsense reklamlarınızı gizlemeye çalışmayın. Onları ziyaretçilerin kolaylıkla görebileceği yerlere koyun. Adsense gelirlerinin bulundukları yerlere göre nasıl değiştiğini görünce şaşıracaksınız.

4-) İlgili sitelere link vermeyi sürdürün. Burada içeriğinizle ilgili sitelerin bir listesini yapın ve en üste kendi adsense reklamlarınızı yerleştirin. Adsense reklmarında içerikle ilgili siteler çıktığı için haliyle o siteleri arayan bir ziyaretçiniz severek reklamdaki linkede tıklayacaktır.

5-) SSI (yani Server Side Included) kullanan web sayfaları için Adsense kodlarını yerleştirmeyi otomatikleştirin. Host sağlayıcınıza serverin SSI destekleyip desteklemediğini sorun. Peki nasıl yapılır? Sadece adsense kodlarınızı bir text içine yapıştırın ve “adsense text” şeklinde kaydedin ve serverda ana dosyaya yükleyin. Sonra SSI kullanarak diğer sayfalarda gerektiği yerlerde kodu çağırın. Bu madde sitesine otomatik olarak sayfa ekleyenler için zaman kurtarıcı olacaktır.

Bunlar sitesinden yüzlerce belki de binlerce dolar kazanmak isteyenler işlerine yarayabilecek bir kaç tavsiye. Şurası açık ki zaten bu reklamlar insanların ilgisini çekmek için gösteriliyor. Bu yüzden yapman gereken ilk şey belli bir konuya odaklanman. Çünkü çıkan reklamların sitenizle alakalı olması sitenize içeriği için gelen ziyaretçilerin dikkatini çekecektir.

Bu yollar başka adsense kullanıcıları tarafından denenmiş ve kazançlarının arttığı gözlemlenmiştir. Eğer başkaları başarmış ise siz neden başaramayasınız?. Sizde deneyin ve değişiklikleri görün.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al