wmaraci reklam

Google, AMP Kullanıcıları için Öne Çıkan Snippet’leri Kullanacak

Yaşadığımız devir yalnızca insanlar için hız devri değil. Artık arama motorları için de hız devrindeyiz! Hıza ulaşmak isteyen kullanıcıların bir numaralı tercihi Google ise sunduğu Öne Çıkan Snippet’ların yardımıyla hız konusunda yeni bir adım atıyor. AMP kullanan internet siteleri için Öne Çıkan Snippet’lar sunacak olan Google, internet sitelerinden ilgili veriyi en hızlı şekilde toplayarak kullanıcıya ulaştıracak.

 

Google’ın Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) protokolünü öyle sanıyorum ki bilmeyenimiz yoktur. Olaya Fransız kalan arkadaşlarımız için  gerekirse; Google, AMP ile hem kullanıcıların gönlünü hoş tutuyor hem de kullanıcıların arama sonucuna ulaşma yolculuğundaki süreyi kısaltıyor. Başta haber ve e-ticaret siteleri olmak üzere hız skoru ve SEO çalışmaları yapan her internet sitesinin faydalandığı AMP, bugün yapılan değişiklikten sonra daha ciddi bir kriter olabilir.

Google yeni Öne Çıkan Snippet’ları yardımıyla AMP kullanan internet sitelerini tarayarak sonuca yönelik öne çıkan verileri kullanıcıya ulaştıracak. Örneğin aşağıdaki arama sorgusu sonucunda Twitter’ın nasıl kullanılacağı ile ilgili bir içerik yayınlayan Forbes, AMP kullanan sayfası ile Öne Çıkan Snippet’e oturmuş durumda;

Aynı arama sorgusu masaüstünde yapıldığındaysa bu kez Forbes yerine Wired’ın sonucu gösteriliyor. Yani bu değişiklik masaüstü platformlar için ayrı, mobilde sektör için ayrı dengelerinin habercisi diyebiliriz;

Siteler Öne Çıkan Snippet’larda Nasıl Yer Alacak?

Öne Çıkan Snippet’lar ile ilgili olarak oluşturduğu S.S.S sayfasına göre Google bu kutuya çıkacak internet sitelerini otomatik olarak kalite yönergeleriyle analiz ettikten sonra karar verecek. Şimdilik AMP kullanan Webmaster’ların oyuna dahil olması için ekstradan bir şey yapmasına gerek yok.

Eğer sitenizde AMP kullanıyorsanız ve internet sitenizin Öne Çıkan Snippet’larda yer almasını istemiyorsanız, Google bunun için bir meta-tag hazırlamış. Öne Çıkan Snippet’ların kullanıcı etkileşiminizi etkileyeceğini düşünüyorsanız, aşağıdaki meta etiketini Öne Çıkan Snippet’larda yer almasını istemediğiniz sayfalarınıza ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkan Snippet’lar şimdilik AMP kullanıcılarının ve son kullanıcıların yüzünü güldürecek gibi duruyor. Tabii ülkemizdeki internet siteleri bir şekilde sistemi maniple etmeyi başarırsa olacakları elimize çekirdek alıp izleriz orası ayrı.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al