wmaraci reklam

Google Artık Renk Kodu Aramaları Gerçekleştirebilecek

Bir Webmaster için renk kodlarının ne kadar önemli olduğundan sanırım bahsetmemize bile gerek yok. Eğer siz de bir renk kodunu ararken Adobe Photoshop’u açmak istemiyor ve kaynak olarak diğer siteleri kullanmayayım diyorsanız, Google’ın yeni renk kodu arama özelliği tam sizler için biçilmiş kaftan! Google bundan sonra arama kutusuna girdiğimiz HEX ve RGB renk kodları için bize bir renk paleti gösterecek. Bu renk paleti sayesinde hem girdiğimiz kodun hangi renge ait olduğunu görebileceğiz hem de hangi kod, hangi renge aitti diye bulmak için artık kendimizi daha fazla heder etmeyeceğiz.

Biliyorum, zaten birçoğumuz renk kodların yarısını ezbere biliyor yine de yeni başlayanlar veya renk kodlarına hafızasında yer ayırmak istemeyen Webmasterlar için bu özellik harika bir yenilik oldu. Google’ın yeni özelliğini kullanmaya başlamak için herhangi bir renk kodunu arama motoruna doğrudan yapıştırmanız yeterli olacak.

Örneğin, WM Aracı’nın renk kodu olan #435274 renk kodunu Google aramasına yapıştırdığımızda tıpkı yukarıda gördüğünüz gibi bir renk paleti açılacak. Bu renk paleti üzerinden diğer renk kodlarını öğrenmek mümkün olacağı gibi “Show Color Values butonuna tıkladığınızda belirlemiş olduğunuz herhangi bir renk kodu için HEX, RGB, HSV, HSL ve CMYK cinsinden değerleri de görebileceksiniz.

Unutmadan; HTML Renk kodu sitesi sahibi olan arkadaşların tümüne geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz :/

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al