wmaraci reklam

Google Arttırılmış Gerçeklik Servisi Tango’nun Fişini Çekme Kararı Aldı

Google haftaya yeni bir fiş çekme haberiyle başladı. Üst düzey akıllı telefonlarda arttırılmış gerçeklik deneyimi sunması için geliştirilen Tango’nun fişi önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çekiliyor. Arttırılmış Gerçeklik sektörünü takip eden teknoloji meraklılarının bildiği üzere Google, Ağustos ayında Tango’nun yerini alacak ARCore adında yeni bir uygulamasını duyurmuştu. ARCore duyurulduğunda Tango’nun fişi çekileceği belirtilmiş ama bunun ne zaman olacağı belirtilmemişti. Resmi açıklamaya göre Tango’nun fişinin 1 Mart 2018’de çekileceği kesinleşti.

Tango uygulaması 2014 yılında “Project Tango” adıyla yayınlanan öncül Google projelerinden biriydi. Tıpkı Apple’ın ARkit’i gibi çalışan Tango, mobil cihazların üstün kameraları ve donanımlarını kullanarak Microsoft’un HoloLens’ine benzer fonksiyonel deneyim vaat ediyordu. Gel gelelim, Google’ın kafasındakiler üreticilerin cebini açıkta bıraktı ve Google’daji hesap çarşıya uymadı. Çalışması için üst düzey donanımlara ihtiyaç duyan Tango platformu Android mobil üreticileri tarafından pek benimsenemeyen bir akraba oldı. 3 Yıllık süreçte ise sayısı bir elin parmağı kadar kısıtlı kalan sayılı cihazda kullanıldı.

Tango platformu Android üreticiler tarafından iteklenip kakanlanınca, Apple ve diğer şirketlerin karşısında arttırılmış gerçeklik avantajını kaçırmak istemeyen Google, treni ARCore ile yakalama kararı almış oldu. Verilenen kararın akıllıca bir seçim olduğunu belirtmekte fayda var. Tek kanallı bir platform olan Tango için cihazların büyük kısmı donanımsal açıdan hazır değildi. Google şimdi Android platformunda arttırılmış gerçeklik sahnesinin tozunu attırmak için tüm ilgisini ARCore’a verebilme şansına sahip olacak.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al