wmaraci reklam

Google Chrome Artık RAM Canavarı Olmayacak

Eğer siz de Google Chrome’u varsayılan tarayıcınız olarak gündelik işlerinizde kullanıyorsanız, sıkı durun çünkü harika gelişmeler var! Google Chrome’un bilgisayarınızın sistem kaynaklarını ve özellikle RAM belleğini nasıl sömürdüğünü çok iyi biliyoruz. Tüm bunlara bir de çok fazla sekmeyle çalışma hastalığınızı ekleyecek olursak bilgisayarınızın sistem özellikleri ne kadar yeterli olursa olsun her açılan yeni sekmede sanki bir tık daha dibe batacak gibi oluyorsunuz. Tüm bu yaşadığımız olumsuz kullanıcı deneyimi ve RAM canavarımız Google Chrome, yakın zamanda alacağı güncellemeden sonra bunların hepsinin komik birer nostalji olarak arkasında bırakabilir. Chormium takımı, Google Chrome’a sunulacak yeni bir güncelleme için oldukça sıkı çalışıyor. Chrome 54 sürüm etiketiyle birlikte sunulacak olan bu güncellemeden sonra yeni bir JavaScript motorunun da içerisinde bulundurulduğu birçok optimizasyon çalışması gerçekleştirilecek.

Google’ın şuan için yeni sürümde yapmış olduğu testlere göre Imgur, Reddit, Twitter, YouTube ve New York Times gibi popüler sitelerde %50 daha az RAM belleği tüketimi gibi oldukça tatminkar benchmark sonuçları elde edilmiş. Bu da demek oluyor ki; yeni gelen Google Chrome sürümüyle artık bilgisayarımızın biricik RAM canavarı hem en sevilen internet tarayıcısına olabilir hem de gönüllerimizi en derinden fethedebilir.

Çalışmalar Mobil Chrome Sürümlerinde de Geçerli Olacak

Bilgisayarınızın RAM belleği çok yüksekse veya çılgınlarcasına sekmeleri arka arkaya açmıyorsanız belki Google Chrome’un RAM tüketimi geliştirmesi sizi çok fazla etkilemeyecek olabilir ancak mobil cihazınız da Chrome veya Android işletim sistemi kullanıyorsanız bu haber sizin de işinize gelecek.

Chromium için yapılacak olan geliştirme sürümü sadece masaüstü cihazlarında değil, aynı zamanda mobil cihazlarda da etkili olacak. Bu da özellikle 1 GB gibi RAM belleğine sahip mobil cihazlar için tekrardan diriliş manasına gelebilir.

Geldi Geliyor Derken Visual Studio Sonunda Mac için Geldi!
İlginizi Çekebilir!

Geldi Geliyor Derken Visual Studio Sonunda Mac için Geldi!

Microsoft tarafından geliştirilen ve geliştiriciler başta olmak üzere birçok Webmasterın göz bebeği haline gelen Visual Studio en sonunda MacOS kullanıcıları için geldi. Önümüzdeki hafta New York City’de gerçekleştirilecek Microso...

Yeni Chrome Güncellemesi Ne Zaman?

Hazırlanan yeni güncelleme 6 Aralık 2016 tarihinde stabil sürümüyle kullanıma sunulacak. Eğer Chromium’un yeni avantajlarından daha hızlı faydalanmak istiyorsanız tarih saymak yerine Google Chrome’un Beta sürümünü deneyebilirsiniz. Yapılan değişikliklerin beta sürümü üzerindeki etkisi en azından birkaç hafta daha önce başlayacaktır. Tabii, beta sürümü içerebileceği diğer hatalar nedeniyle belki tam olarak beklediğiniz kullanıcı deneyimini sunamayacağını da hatırlatalım.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al