wmaraci reklam

Google Chrome, Ekim Ayından İtibaren SSL’siz Sitelere Güvensiz Kabul Edecek

Geçtiğimiz yıl bir SEO kriteri haline gelen SSL’e geçiş yapma işlemlerinizi belki hızlandırmak isteyebilirsiniz. Çünkü ekim ayından itibaren Google Chrome, SSL kullanmayan internet sitelerini kullanıcılara “güvenli değil” olarak bildirecek ve SSL kullanmayan internet sitelerine söz yerindeyse üvey evlat muamelesi yapacak.

Google Chrome, şu anda ziyaret edilen sitelerde parola boşluğu ve kredi kartı boşluklarına sahip olması durumunda sitenin güvensiz olduğunu belirtiyor. Ekim ayında yapılacak güncellemeyle birlikte artık gizli modda HTTP kullanmayan tüm internet siteleri ve kullanıcıların parola verisi girdiği HTTP kullanan internet sitelerinin tümünde güvenli değil uyarısı görünmeye başlayacak.

Google Chrome’un geride bıraktığımız Nisan ayında duyurduğu bu değişikliğin gerçekleştirilmesinde kullanıcı güvenliğini bir üst seviyeye taşıma planı yatıyor. Google’ın açıklamasına göre yalnızca şifreler ve kredi kartları değil, internet üzerinden aktarılan tüm verilerin ağ içindeki diğer kaynaklar tarafından takip edilemiyor olması gerekiyor. Bunu sağlamanın en pratik yolu da SSL sertifikasına sahip olmaktan geçiyor.

İnternet dünyasının büyük bir bölümünün tası tarağı toplayıp kendini SSL sularına saldığını düşünecek olursak artık sitelerinizi SSL’e taşımak için ilk adımı atmak isteyebilirsiniz. Hem artık SSL’in ufakta olsa bir SEO kriteri olarak kabul görmesi internet siteleriniz için iyi bir avantaj olabilir.

Chrome’un bize bu uyarısının üzerinden uzun zaman geçtiği için bizler tekrardan hatırlatalım istedik. Sizin SSL’e geçiş işlemleri ne durumda? İnternet sitelerinizi SSL’e taşıdınız mı?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al