wmaraci reklam

Google Chrome Flash Desteğini Resmen Kaldırıyor

Mayıs ayında yayınladığımız içerikte Google Chrome’un yakın zamanda Flash desteğini kaldırabileceğini duyurmuştuk. Bugün haber sitelerinin manşetlerinde yer alan ve Google kanadından resmen yapılan açıklamaya göre Google, Chrome’un Flash desteğini önümüzdeki Eylül ayı itibariyle sonlandıracak.

Google’ın Flash’ı artık eskisi gibi sevmiyor olmasının birçok önemli nedeni var. Flash’ın ağır yapısı, sayfaların yüklenme hızına olan etkisi ve en önemlisi kullanıcıların güç tüketim oranları üzerindeki olumsuz etkisi Flash’ı gözden düşen teknoloji haline getiriyor. HTML5 ise Flash’ın tüm bu dezavantajlarını birer avantaja çevirebilme potansiyeline sahip. Tüm bu avantajları göz önüne aldığımızda Google’ın HTML 5’i Flash’ın yerine tahin edecek olması birçok geliştirici ve internet kullanıcısının onayını almış durumda.

Google Chrome, Flash’ın ipini yavaş yavaş çekmeyecek ve işi tek seferde bitirecek. Önce Chrome 53 ile birlikte Flash sayfalar engellenmeye ve konudan habersiz kullanıcılar bilgilendirilmeye çalışılacak. Chrome 55’in Aralık ayında çıkartılmasıyla birlikteyse Google Chrome yalnızca tamamen Flash ile biçimlendirilmiş olan internet sitelerinde Flash’ı çalıştırma opsiyonu sunacak. Chrome’un varsayılan seçeneği daima HTML5 olarak kabul edilecek ve yalnızca bu tür acil durumlarda Flash kullanım izni kullanıcılara sunulabilecek.

Google’ın Flash’ın hazin sonunu hazırlaması daha önceden söylediğimiz gibi sürpriz bir gelişme değil. En nihayetinde Google da tıpkı Safari ve Edge gibi tarayıcıların izinden gidiyor. Kendi zamanında alternatifsiz ve en iyisi olan Flash’ın 2016 yılında pek bir geçerliliğinin kalmadığını da kabul etmek lazım.

 Google’ın bu hamlesi Flash’ın hükümdarlığının ve geçerliliğinin çok kısa süre sonra biteceği anlamına geliyor. Sizce bu durum kullanıcılar için iyi olduğu kadar oluşturucu olan biz Webmaster’lar için de güzel sonuçlar getirebilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al