wmaraci reklam

Google'dan Mobil Cihazlara Özel Arama Motoru

İnternet, sadece bilgisayarlarda kalmayarak, neredeyse tüm akıllı cihazlarımıza girerek ağını her geçen gün büyütmeye devam ediyor. Bu büyüme ile birlikte ziyaret edilen sayfalar da daha fazla trafik alıyor. En sık ziyaret edilen siteler arasında da arama motorları yer almakta. Arama motorları, geçtiğimiz yıllara kadar sadece masaüstü ve diz üstü bilgisayarlar için hazırlanıyordu. Fakat mobil cihazların kullanımı ile artık arama motorlarının da tasarım ve algoritmalarında büyük değişimlere gidiliyor.

Dünyanın en büyük arama motoru Google, internette veri tüketimi liderliğini kişisel bilgisayarlardan devralan cep telefonlarının küçük ekranlarında uzun uzun yazmanızı sizden istemeyecek bir arama motoru geliştirmeye çalışıyor. Google’ın 'Now on Tap’ adını verdiği yeni arma motoru, yakında piyasaya sürülecek.

Google Araştırma Birimi lideri Amit Singhal, Android işletim sisteminin son sürümü Android Marshmallow ile çalışacak yeni arama motorunu kısaca "Ne aramak istediğinizi tahmin eden, kelimelerin anlamını bilen bir arama motoru" olarak tanımlıyor. Ayrıca sistem hakkında da detaylı bilgiler veriyor. "Farz edelim ki eşinizle telefonda mesajlaşıyorsunuz. Size bir lokantadan bahsediyor ve yol tarifini vermek istiyor. Artık tek yapması gereken şey, lokantanın adı geçtiğinde telefon ekranının orta kısmında bulunan daireye 1-2 saniye basmak. Yeni arama motoru kişinin o lokantayla ilgili daha fazla bilgi istediğini anlıyor ve açılış-kapanış saatleri, haritadaki yerini ve benzeri gerekli detayları ekrana getiriyor.” Eğer lokantayla ilgili başka birşey sormak istiyorsanız, "OK Google" diyerek, sesli arama komutu vereceğinizi telefonunuza anlatabiliyorsunuz.

"Yeni arama motoru mobil dünya için tasarlandı" diyen Singhal, artık arama yaparken kullanıcıların ekrandan ekrana atlayıp, uygulamaları küçültüp yeni arama sayfaları açmasına gerek olmayacağını söylüyor.

Google her şeyi ekranın altında beliren küçük halkaya bağlamış durumda.

 

 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al