wmaraci reklam

Google'dan Mobil Uygulamalara Destek

Arama denildiğinde akla ilk gelen isim Google’dır. 2014 verilerine göre, internette yapılan aramaların yüzde 74.8’i Google üzerinden yapılmıştır. (bu aramalara mobil aramalar da dahil). Google, ilk kurulduğu günlerde sadece internet sitelerini indeksliyordu. Artan internet kullanımı ile, ilk günkü algoritma inanılmaz bir mutasyona uğradı. Şimdilerde Google, sosyal ağlar, videolar, dökümanlar, resimler, uygulamalar, aklınıza ne geliyorsa indeksliyor ve arama yapıldığı anda önümüze getiriyor.

2015 yılı içerisinde Google, mobil aramalarda, mobil uyumlu site tasarımlarının daha üst sıralarda çıkacağını duyurmuştu. Bu yenilikle birlikte artık mobil cihazlardan arama yapıldığında listelenen sonuçların sol tarafında “Mobil Uyumlu” ibaresini görmekteyiz. Google şimdi de mobil uygulamaların arama sonuçlarında çıkması için bir yeniliğe gidiyor ve mobil uygulamaları da bu şekilde desteklemek istiyor. Eğer siz bir restoran bulma uygulaması kullanıyor ve Google'da yemekle ilgili bir arama yapıyorsanız, sonuçlarda kullandığınız uygulama da gözüküyor ve tıklandığında uygulama açılarak bilgileri sizlere sunuyor. Uygulama kurulu değilse, kelimeye en yakın uygulamalar listeleniyor ve kullanıcı indirme sayfasına yönlendiriliyor. 

Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabilir durumdaki bu özellik, uygulama geliştiricileri için iyi bir destek olduğu aşikar. Hali hazırda uygulama mağazalarındaki ilgili sayfalarda geliştiriciler arama motorlarında görünecek en iyi açıklamaları hazırlamaya çalışıyordu, ancak artık uygulama kurulduktan sonra da barındırdığı içerikler önem kazanmış oluyor. 

 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al