wmaraci reklam

Google Ekibinin SEO Açıklamaları Neden Çelişkili?

Arama motorunun çalışanları da birer insan ve sosyal medyalarda yer alıyorlar, görüşlerini paylaşıp kimi zaman takipçilerine yardımcı olmaya çalışıyorlar. Buna karşın faydalı olabilen metinleri, kimi zaman hem kendileriyle, hem diğer çalışanlarla, hem de uzmanlarla çelişebiliyor. Bu durumun çok sık yaşanması da bizi bu başlıkla baş başa bıraktı.

Peki, nasıl oluyor da işin bu kadar içerisinde yer alan, direkt olarak firmada çalışan bu elemanların söylemleri hatalı olabiliyor ya da en mütevazı söylemiyle çelişebiliyor. Takipçilerini kandırmaya yönelik bir art niyet mi barındırıyorlar? Kendi otoritelerini sorgulatan bu hatanın sebebi ne olabilir ki? Gelin tüm bu sorulara detaylı bir şekilde yanıt verelim.

Hatalar, Çelişkiler Oldukça İnsani

Şunu çok net dile getirebiliriz. Bu başlıkta bir art niyet söz konusu değil. Takipçiler görüş ve bilgi talep ediyor, Google elemanları da buna karşılık vermek için çabalıyor. Durum aslında bu kadar basit işte. Burada aslın soruna neden olan şey ise gerçekten de çok ama çok insani bir durum. Google’ın elemanı da olsanız, duruma bu kadar hâkim olmanızın bir imkânı yok. On yıl önce de bu durum farklı değildi ve bugün çok daha net bir gerçek.

Algoritma uzun zamandır çok fazla matematiğe sahip ve bunu güncellemelerle oldukça fazla değişken hale getirdiler. Bu süreç aynı zamanda olaya oldukça stabil çalışabilen (İngilizce aramalarda düşünün) bir yapay zekâyı da beraberinde getirdi. Bugün öyle kompleks bir yapının çalışmasını izliyoruz ne teknik bir elaman ne de üst düzey bir yönetici bütün soruları yanıtlayabilecek kadar donanımlı değil. Açıkça söylemek gerekirse bu bir ayıp da değil. Zira insanüstü bir konudan bahsediyoruz.

Şirketin çalışanları, kendi uzmanı oldukları alanda, algoritmaya kendi yaptıkları katkıyla birlikte insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ancak tahmin edebilirsiniz ki soruların bir sonu yok ve yardımcı olamaya çalışan bu elemanlar yeri geldiğinde hatalı ya da tam olarak doğru olmadığını söyleyebileceğimiz açıklamalarda da bulunabiliyorlar. Bu elbette ki takipçilerinin baskısı ve ısrarı nedeniyle oluyor. Bu kişiler yalnızca görüş belirttiklerini çoğu zaman belirtiyorlar.

Resim Optimizasyonu Yapmanın 5 Ücretsiz Yolu
İlginizi Çekebilir!

Resim Optimizasyonu Yapmanın 5 Ücretsiz Yolu

Biz site sahipleri için, sitelerimizde kullandığımız görsellerin hem kalitelerinden ödün vermemeleri, hem de iyi optimize olmuş ve boyutları azalmış olması oldukça önemli. Gelin bunu sağlamamıza olanak yaratan 5 yolu anlatalım. B...

Onlar da Bilmiyorsa Kim Biliyor?

Her yönüne hâkim birisi yok. Kendi çalışma yürüttükleri alanların dışında Google firmasının yetkili isimleri de, SEO hizmeti veren uzmanlardan pek de farklı değil. Eğitilmiş tahminlerle halka yardımcı olamaya çalışıyorlar. Burada elbette isim etiketinde Google’ın da yer aldığı kişiler (isim paylaşmak doğru olmaz, zira çoğunluk için geçerli), daha çok dikkat çekiyor ve doğru olmasa da belirttikleri yöntemler uygulanıyor.

Arama motoru optimizasyonu tek bir uzmanın üstesinden gelebileceği bir alan değil. Bu nedenle farklı uzmanların, tecrübeli yaklaşımlarından yola çıkarak, Google elemanlarını da takibe aldığımız bir yaklaşımla işimizi yürütmek en doğrusu olacaktır. Örneğin teknik alanda kendisine güvenen birisinin tecrübeleriyle, içerik alanında aşmış bir uzmanın tavsiyeleri harmanlanırsa çok iyi sonuçlar elde edilebilir.

Takip ettiğiniz ve görüşlerine sonuna kadar güvendiğiniz uzmanlar ya da platformlar var mı? Yorumlarda görüşelim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al