wmaraci reklam

Google, Gmail’i Tepeden Tırnağa Yenileyecek!

Eğer bir Gmail kullanıcısıysanız, ufukta sizleri bekleyen enfes değişiklikler var. Şarap misali tasarımını eskitmekten zevk alan Google, sonunda Gmail ve Gmail ile ilişkili bazı yazılımlarının tasarımını değiştireceğini doğruladı. Hepsi bununla da sınırlı değil. Bu kez elini gerçek manada taşın altına koyan Google, Gmail ile aranızdaki buzları eritecek sıcacık özellikler entegre etmeyi planlıyor.

Eskidikçe tadına tat katan şeyler yok değil ancak bunların birer web yazılımı olamayacağı kesin. Yeni Matariel Design (Materyal Tasarım) adını verdiği tasarım çizgisine fena halde takan Google, Gmail servisini Material Design’a göre yeniden şekillendiricek. Bugün ilk defa ortaya çıkan görsellere bakılırsa Gmail uzun bir sürenin ardından, sıradan ve sıkıcı arayüzünden kurtulmuş olacak. Aynı zamdan Takvim ve Keep gibi diğer Google servislerine mail kutusu üzerinden hemen erişebileceğiz. Elinize ulaşan taze bir postaya göre ajandanıza not düşmek veya bir yapılacaklar listesiyle not almak daha pratik hale gelecek.

Yeni akıllı uslu arayüzün yanı sıra Google’ın Gmail kullanıcılarına sunacağı bazı etkileyici özellikler de söz konusu. TechCrunch’ın bugünkü haberine göre yeni Gmail’de kendini imha eden elektronik postalar gönderilebilecek. Gizlilik adına çekirge sıçraması olacak bu özelliğin detaylı ayarları yardımıyla gönderilen mailin kopyalanamaz ve indirilemez olması gibi şahane özelliklerinin de olacağı iddia ediliyor. Hatta yeni bir güvenlik katmanı sayesinde artık gönderdiğiniz postanın doğru ellere geçtiğinden emin olabileceksiniz. Örneğin postanıza bir şifre ekleyerek, bu postayı yalnızca şifreyi bilen hesap kullanıcısının erişmesini sağlayabileceksiniz.

Gelen Kutusu tarafındaysa, e-postaları sessize alma ve bir e-postaya yanıt vereceğiniz süreyi otomatik hatırlatma gibi şık kolaylıklar düşünülmüş. Gmail’in mobil sürümünde bir süredir kullanımda olan akıllı cevaplar özelliğinin de bu güncellemeyle birlikte sisteme entegre edilmesi bekleniyor. Farklı ekran boyutlarına hitap etmek isteyen yeni Gmail kutusunda kullanıcıların ekran boyutuna göre yapabileceği bir görüntüleme seçeneği de yer alacak.

Yeni Gmail’i hakkında şimdilik ser vermeyip, ekran görüntüsü sızdırılmasına göz yuman Google’ın ne zaman yeni Gmail’i kullanıcılara sunacağı belirsiz. Birçok popüler teknoloji analistinin tahminine göre ise kısa bir süre sonra pilot uygulama olarak bazılarımız yenilenen Gmail’i tadımlama şansına sahip olacağız.

Bahsedilen güçlü özellikler sisteme entegre edilebilirse Google’ın zamanının ötesinde bir posta kutusuna dönüşmesi işten bile değil. Yeni Gmail hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al