wmaraci reklam

Google, Görsel Aramalardaki “Resmi Görüntüle” Butonunu Kaldırdı

Google Görseller, görsel materyallere ihtiyaç duyan 7’den 70’e herkesin ilk durağı. Fakat bir yazılım ve bir kitapta olduğu gibi Google Görseller üzerinde yayınlanan milyarlarca görsel çeşitli yayın haklarına sahip. Herkesin Google’ın referansıyla ulaştığı içerikleri sorgulamaksızın ve atıfta bulunmaksızın kullanması, dijital korsanlığın organik şekilde yaygınlaşmasına neden oluyor. Bu ayın başında konuya dikkat çeken Getty Images amacına ulaştı ve Google’ı sistemden “Resmi Görüntüle” butonunu kaldırmaya razı etti.

Getty Images’in savunmasına göre Google’ın “Resmi Görüntüle” butonu yayın hakkı sahiplerinin gizlilik şartlarını ihlal ediyor ve kullanıcıları korsanlığa davet ediyordu. Google ilk başta sadece Getty Images için bu butonu kabul etme kararı almıştı ancak tüm yayıncılara eşit davranma politikaları gereği olsa gerek, bugün itibariyle Google tüm Görsel Arama’yı kapsayacak şekilde “Resmi Görüntüle” butonuna veda etmiş durumda.

Google’ın yaptığı bu değişikliğin özündeki pek büyük bir etki yaratmayacağını kabul etmemiz lazım. Zira görsel arama yapan kullanıcılar istedikleri bir görseli resmi yeni sekmede açarak zaten ulaşabiliyor. Bazı durumlarda Hotlink koruması nedeniyle en fazla siteyi ziyaret etmemiz, sayfa içinde yeni sekmede açmamız (şartlar çok dara düşerse kaynaktan bakmamız) yeterli oluyor. Yine de Google’ın bu değişikliğiyle lisans şartlarını yerine getirmek için önemli bir adım attığını kabul edebiliriz.

Bir son kullanıcı ve bir webmaster olarak iki farklı köşeden bakmanız gerekse siz bu durumu ne diyorsunuz? Google artık iyi polis mi, kötü polis mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al