wmaraci reklam

Google Görseller’e Rozet Özelliği Getirildi

Google’ın görsel arama motoru servisi olan Google Görseller’e rozet (badges) özelliği getirildi. Eklenen bu yeni özellik sayesinde arama yapan kullanıcılar; ünlü kişiler, yerler, aradıkları ürünler, hedef rotalar, yemekler ve moda ürünleri hakkında doğrudan görseller üzerinden bilgi toplayabilecekler.

Daha önce Google’ın içerik oluşturucularının ayağını kaydırmaya yönelik hareketlerde bulunduğu yazıp çizmiştik. Görünüşe göre Google Görseller'e getirilen yeni özellik, bu hareketlerin bir yenisi olarak akıllarımızda yer edecek. Peki, Google’ın yeni rozetleri nasıl çalışacak?

Artık kullanıcılar Google Görseller üzerinde arama yaptıklarında bazı ögelerin hemen alt kısmında bilgilendirme rozetleri görecek. Bu rozetler o içeriğin tam olarak ne ile ilişkili olduğunu gösterecek. Örneğin aşağıdaki denemede “Cupcakes” araması yapan bir kullanıcı, sadece rozetleri gözden geçirerek hangi içeriğin tarif hangisinin yalın fotoğraf ve video içerik olduğunu kolayca fark edebilecek. 

Yeni nur topu rozet özelliğimiz sadece yemek tariflerini hedef almayacak. Google, başta tüm ürünler olmak üzere moda trendleri ve birçok içerik tipinde bu rozetleri kullanacak. Görsel aramaları daha verimli hale getirecek rozet sistemiyle arama yapan kullanıcılar kısa yoldan istedikleri cevaba ulaşmış olacak.

Google’ın resmi blogu üzerinden yaptığı açıklamaya göre, şimdilik rozetler Android cihazlarda Google App’de ve mobil web tarayıcılarında çalışacak. Özelliğin tüm internet dünyasını ne zaman saracağı hakkında Google henüz bir bilgi paylaşmadı.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al