wmaraci reklam

Google, Görsellerden Gelen Trafiğin Referans Kaynağını Ayırıyor

Google, önümüzdeki birkaç ay içinde, Webmaster’ların Google Görseller üzerinden aldığı trafiği ayrıca görebilmesini sağlayacak. Yeni bir Referer URL (Referans URL) oluşturacak olan Google, bu sayede görsel arama trafiğinin Webmaster’lar için ne kadar değerli olduğunu gözler önüne sermiş olacak.

Google’ın aslan payını web aramaları göğüslüyor ancak Google Görseller’in de payı azımsanamayacak kadar büyük. Her gün yeni fikirler, araştırmalar ve görsel anlatımları desteklemek için Google’a yolu düşen milyonlarca kullanıcı, Google Görseller ile bazen metinlerden fazlasını keşfediyor. Geçtiğimiz gün Google’ın Webmaster Blogu üzerinden duyurduğu yenilik sayesinde, bizler de görsel trafiğini daha detaylı analiz etme şansına sahip olacağız.

Google Görseller’den gelecek olan trafik için Google’ın kulanacağı Referer’ı https://images.google.com olacak. Google Analytics gibi servislerde yeni referans kaynağı otomatik olarak belirlenecekken, bazı özel web yazılımı kullanan Webmaster’ların yeni referans kaynağını sistemlerine kendilerinin tanımlamaları gerekebilir. Google’ın referans URL değişikliği Search Console üzerindeni verilerde herhangi değişikliğe neden olmayacak. Sadece Webmasterlar hangi arama sözcüklerden, ne şekilde trafik aldıklarını daha iyi analiz edebilecek.

URL Kaynağı Yerel Değişikliklere Sahip Olacak

Google’ın Görseller için kullanacağı referans URL’si bir Country Code Top Level Domain (ccTLD) olacak. Blog içeriğinde Google’ın söylediğinde göre; pratikte Google Images, Google aramalarının dünya çapında en büyük sahibi. Ayrıca geçen yıl yapılan değişiklikle, arama yapan kullanıcılar varsayılan olarak google.com adresine yönlendirilmeye başlanmıştı. Buna rağmen özellikle yerel alan adlarını kullanarak arama yapan ziyaretçilerin referans verisi kendi ülkelerin TLD’sinde (images.google.com.tr gibi) görünecek.

Google güncelleme için net bir tarih vermemekle birlikte her şeyin önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanmış olacağını belirtiyor. Yeni değişiklik sayesinde Görseller üzerinden alınan trafiği kapsamlıca didikleme şansımızın olacağı aşikar.

Yeni referans URL değişikliğine siz ne diyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al