wmaraci reklam

Google Herkesin Katılımına Açık Makine Öğrenimi Kursu Yayınladı

Google “Machine Learning Crash Course” adı altında, internetteki tüm kullanıcıların katılabileceği makine öğrenimi odaklı ücretsiz kursunu yayınladı. 18 bin Google mühendisine verilen kursla aynı içeriğe sahip olan eğitim, ilk defa genel kullanıma açık ve herkesin ücretsiz olarak değerlendirebileceği en kapsamlı kurslardan da biri olma özelliğine sahip. Eğer robotlar işinizi elinden almak için harekete geçmeye başladıysa, makine öğrenimli teknolojiler alınında çalışmaya başlayarak robotları piştileyebilirsiniz.

Google, AI alanına yatırım yapan ve geleceğin teknolojisinin yapay zekada olduğuna inanan, öncü şirketlerden biri. Hatta birçok ürününde şimdiden kendi yapay zeka teknolojisini kullanmaya başlamış durumda. Google’ın açıklamasına göre; tüm dünyanın AI teknolojilerini öğrenmesi ve bu alandaki çalışmalara dahil olması gerekiyor.

Google kursa ilişkin yaptığı açıklamasında: “Makine öğreniminin potansiyelinin çok büyük olduğuna inanıyoruz. Teknik kişilerin herbiri makine öğreniminin temellerini öğrenmeli.” diyor.

Google’ın kurs içeriğinin kapsamı nedir?

Google’ın makine öğrenimi kursu şimdilik ne yazık ki yalnızca İngilizce, Fransızca, Korece, Mandarin ve İspanyolca dillerinde sunuluyor. Kursta Google araştırmalarının da yer aldığı, görsel örneklerle pekiştirilmiş toplam 40 ders bulunuyor. 15 saat sürecek olan eğitim boyunca, kullanıcılar Google’ın açık kaynaklı makine öğrenimi platformu Tenserflow’u kullanma şansına sahip olacaklar.

Google’ın kursu temelden başlıyor olmasına rağmen katılımcıların programlama dillerinin temelini anlayabilecek yeterlilikte olmasına ihtiyaç duyuluyor. Yine de Google bunları bilmeyen kişilerin kurstan faydalanabileceği belirtiyor. Ayrıca en azından Python bilmenin, eğitim süresince faydalı olacağına değiniyor.

Google’ın kursuna Türkiye’den katılacak arkadaşların şimdilik İngilizce veya yukarıda yer verdiğimiz dillerden birini bilmesi gerekiyor. Eğer AI teknolojisine meraklıysanız, Google’ın bu kursu belki aradığınız fırsat olabilir.

❱❱ Kurs sayfasına erişmek için tıklayın

Google’ın bu güzel eğitimlerinden şimdilik yalnızca İngilizce bilen kişilerin yararlanacak olması dezavantaj fakat Türkçe dil desteğinin kazandırılması halinde, dilimiz için AI konusunda en etkili kaynaklardan birinin Google’a ait olacağı kesin.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al