wmaraci reklam

Google: Hızlı Siteyi Daha Hızlı Yapmak SEO Avantajı Sağlamayacak!

Ocak ayında Google, sayfa hızı ve mobil konusunda bazı kuyruklu yıldızlı açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalardan en dikkat çekici olanı, Temmuz ayından itibaren Google’ın sayfa hızını sıralama faktörü olarak kabul edeceği yeni bir güncelleme yayınlanacak olmasıydı. Yeni güncelleme henüz yayınlanmadı fakat güncelleme hakkında bazı yeni bilgiler var.

John Mueller geçtiğimiz hafta yayınlanan Hangout’u sırasında yeni güncellemenin sadece yavaş sitelerle sınırlı kalacağını tekrardan doğruladı. Fakat bunun ötesinde şeyler var. İsterseniz önce yeni güncelleme hakkında bu Hangout’dan yola çıkarak güncellemeye ilişkin olarak doğrulanan kısımlarına değinelim:

  • Bu güncelleme yalnızca düşük hızlı internet sitelerini etkileyecek.
  • Uygulanacak hız skalaları zamanla aşamalı olarak arttırılabilir. (yani sunabileceğiniz en iyi hızı sunmayı hedeflemelisiniz)
  • Güncelleme hala tam anlamıyla yayınlanmadı fakat bu ay içinde yayınlanmış olacak.
  • Eğer siteniz gerçekten aşırı hızlıysa sitenizin hızını arttırmak ekstradan sıralama avantajı sunmayacak.

Bu maddelerin bir kısmı oldukça anlaşılır. Artık düşük performans gösteren yavaş internet siteleri sıralamalarda daha aşağıda yer alacak. Teknolojilerin daha hızlı olana imkan vermesi halindeyse Google kendi içinde kurduğu hız skalasını genişletecek.

3. madde ise şu an kilit konumda. “Tatminkar hızdı olan internet siteleri güncellemeden etkilenmeyecek ve sitelerini hızlandırmaları halinde SERP üzerinde ekstra avantaj elde edemeyecekler." Uzun lafın kısası; siteniz yavaş ise bu güncellemeden olumsuz etkilenecekseniz. Siteniz zaten hızlı açılıyorsa olumsuz etkilenmeyeceksiniz. Yine de bu noktadan sonra sitenizin hızını arttırmış olsanız bile ekstradan avantaja sahip olamayacaksınız. John Mueller'in tweet'i de tüm bunları doğruluyor:

Eğer hali hazırda internet siteniz zaten ışık hızıyla aşık atıyorsa bu skoru arttırmak belki kullanıcı tarafında olumlu sonuçlara yol açabilir. Fakat Google’ın hız güncellemesinde ekstradan bir avantajı olmayacak. Sayfalarınızın hızını belli bir konuma çıkardıktan sonra Google namına bir şey fark etmeyeceğinden “hız” kriterine pek kafa yormak gerekmeyecek.

Google’ın yeni hız güncellemesinin bu ay içinde yayına almasını bekleniyor. Zaten hızlı olan internet sitelerini ışık hızına ulaştırmak için artık çabalamamıza ne denli gerek var işte orası tartışılır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al