wmaraci reklam

Google’ın Oyun Gibi JavaScript Öğreten Uygulaması Grasshopper Yayınlandı

Google, mevcudiyetinin devamlılığını sağlamak adına ekosisteme sürekli yeni geliştiriciler kazandırmak istiyor. Area 120 Kuluçkası ile önce Beta olarak kısıtlı bir kitleye sunulan Google’ın kodlama öğretme uygulaması, bugün Android ve iOS kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Grasshopper adıyla “bir mobil oyun kadar eğlenceli” kodlama öğrenmenizi isteyen Google, bu kez kodlama öğretmek için çocukları değil, yetişkinleri hedef alıyor…

Grasshopper, Duolingo benzeri uygulamalarda olduğu gibi işin temelinden başlayarak kodlama yeteneği kazanmanıza yardımcı olmak istiyor. Şimdilik uygulamanın ilk durağı JavaScript olduğundan; JS’nin temellerini, fonksiyonları ve değişkenleri üzerinden başlayarak, sizi ileri seviye bir JS geliştiricisine dönüştürmek istiyor. Uygulama içerisinde mini dersler şeklinde JS’nin temelleri aktarıldıktan sonra, mini puzzle oyunlar yardımıyla öğrendiklerinizi pratiğe dökmeniz ve sorunları çözmeniz gerekiyor. İşlediğiniz ders konusunun konseptine hakim olup, başarılı olduğunuzdaysa Grasshopper otomatik olarak işi bir üst çıtaya taşıyarak, sizi sınırlarınızı zorlamaya davet ediyor.

Grasshopper, resmi ve sıkıcı dersler yerine işi tamamen eğlence konsepti üzerine tasarlamış. Diyaloglar ve dersler boyunca çözeceğiniz örneklerin hayli keyifli olduğunu göreceksinizdir. Tüm kod bloklarını mobil cihazlardan yazmanın zorlayıcı olduğu düşünüldüğünden, Grasshopper bizlere kod tamamlama özelliğiyle hızlıca bölümleri geçme özelliği sunuyor. Yani, fındık kadar klavyeden fonksiyonları harfiyen yazmamıza gerek kalmıyor. Hazır kod bloklarını tut, sürükle bırak mantığıyla oluşturabiliyoruz.

Birçok mobil eğitim uygulamasında olduğu üzere Grasshopper da günlük olarak ilerlemenizi kayıt altına alıyor. Her günün sonunda sizi yeni yetenekler edinmeniz için motive eden bildirimlerle, yeni JavaScript yetenekleri kazanmanıza yardımcı olmak istiyor.

Grasshopper uygulaması tamamen ücretsiz olarak Google Play ve App Store mağazalarından ulaşabileceğinizi de hatırlatayım. Şimdilik Türkçe dil desteği bulunmuyor ancak temel İngilizce’nin fazlasıyla yeterli olacağına eminim.

Hiçbir uygulamanın programlama öğrenmek için gerçek bir bilgisayarın başında oturmaktan daha başarılı olamayacağı kesin. Yine de, Grasshopper’ın size sağlayacaklarıyla başlangıçtaki çekince zincirinizi eğlenceli biçimde paramparça edebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al