wmaraci reklam

Google’ın Slack’e Rakip Servisi Hangouts Chat Önümüzdeki Hafta Geliyor

Google, ilk defa geçtiğimiz yıl boy gösteren Hangouts Chats servisini önümüzdeki haftadan itibaren global olarak kullanıma açacağını duyurdu. Google’ın elini Slack ve Microsoft Teams gibi haberleşme platformlarına karşı güçlü tutacak yeni kartı; Android, iOS, macOS ve Windows platformlarının yanı sıra Web uygulaması olarak yayınlanacak.

Ekip halinde çalışmalar yapmanız gerektiğinde muhakkak ortak kanallı bir iletişim aracına sahip olmanız gerekiyor. Slack ve Microsoft Teams bireysel ve kurumsal ölçekte bu ihtiyacı karşılayan en yaygın araçlar olmayı başarmıştı. Şirket içi iletişim ve yardımlaşma yazılımları dünyası pastasını es geçmek istemeyen Google, yeni Hangouts Chat ile pazardaki dengeleri ve kullanım alışkanlıklarını değiştirmeye çalışacak. Peki, Hangouts Chat’de bizlere hangi özellikler bekliyor?

Hangouts Chat’i Google’ın Gmail’i üzerinden eriştiğimiz Hangouts’u ile karıştırmamak gerekiyor. Zira, ikisi bambaşka dünyalar için hizmet sunan iki ayrı uygulamadan ibaret. Hangouts Chat tıpkı Slack’de olduğu gibi ekipleri bir araya getirme ruhuyla hareket eden bir yazılım olarak karşımıza çıkıyor. Kurulan sanal odalar vasıtasıyla ekipleri bir araya getiren Hangouts Chat, haberleşme ve organize olma ihtiyaçlarına yönelik tasarlanmış. Daima birbiriyle iletişimde olan ekip üyeleri Hangouts Chat üzerinden görev paylaşımı, randevu ve toplantı ayarlama ve dosya paylaşımı gibi ihtiyaçlarını da karşılayabilecekler.

Google’ın belirttiğine göre kurulan sanal odalarda 8 bin kişi yer alabilecek. Bu veriden anladığım kadarıyla küçük ölçekli ekiplerin yanı sıra Hangouts Chat daha çok geniş kapsamlı şirketleri göğüslemek istiyor gibi duruyor. Kullanıcılara kısa yoldan ihtiyaçlarını karşılamak adına yardımcı olacak 25 farklı botun sisteme dahil edildiği belirtiliyor ancak bunlar hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmamış.

Google Hangouts Chat, kararlı sürümüyle ilk defa kullanıcıların karşısına çıkacak olmasına rağmen geçtiğimiz yıldan bu yana belirli kullanıcılar tarafından test ediliyordu. Hangouts Chat’i denemek için G Suite kullanıcılarının önümüzdeki haftayı beklemeleri gerekecek.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al