wmaraci reklam

Google’ın Yeni reCAPTCHA’sı Artık Görünmeyecek

İnternetteki en sinir bozucu icatlardan biri olup, bizi her seferinde acele işimizden gücümüzden eden reCAPTCHA konusunda Google yeni bir yapılandırmaya varıyor. Sinir bozucu olmasına karşın bizi botlardan koruma konusunda oldukça başarılı işler çıkartan reCAPTCHA’nın Google sürümü artık hem olup hem olmayacak. Yani, bir nevi görünmez olacak.

Google’ın tüm servislerinde kullandığı ve API desteği olarak sunduğu reCAPTCHA sisteminde de artık geleneksel yöntemlerin dışına çıkılarak yapay zeka teknolojisine geçiş yapılacak. Google’ın reCAPTCHA’sı bundan böyle yapay zekayı kullanıp, kullanıcı hareketlerini izleyerek olabildiğince az sinir bozucu olacak.

Peki, yeni sistem nasıl işleyecek? Direkt ve doğrudan bize reCAPTCHA sunulması yerine öncelikle Google bizim bot olup olmama ihtimalimizi saptayacak. Eğer yapay zeka beyimiz yaptığımız hareketlerin bir simülasyondan farklı olduğuna kanaat getirirse bizi otomatik olarak reCAPTCHA’yı tamamlamış sayacak. Yok yaptığımız hareketler şüpheli algılanırsa bize kediyi köpeği hatta atı birleştirerek reCAPTCHA’yı tamamlattıracak.

Dolayısıyla artık arkeologların kalıntıları incelediği gibi ekrana kafamızı sokup metin incelemeye, defaatle doğru yazmamıza rağmen yanılgılar nedeniyle tekrardan reCAPTCHA girerek vakit kaybı yaşamamız mevzusu tatlıya bağlanıyor. Google, yeni reCAPTCHA sistemini açıklayan bir de mini video paylaştı;

Google’ın yapay zeka kullanımı konusunda son zamanlarda ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini görüyoruz. Hadi bakalım hayırlısı diyor merakla bu işin sonunun nereye varacağını görmek istiyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al