Son 1 yıldır Search Console’u geliştirmek için hummalı çalışmalar yürüten Google, bu kez yayıncıların baya hoşuna gideceği düşünülen bir başka özellikle sahneye çıkıyor: SERP sayfası üzerinden sıra bulucu...
Şu an test aşamasında olan yeni özellik ile yayıncılar aradıkları anahtar kelimede internet sitelerinin hangi sıralamada olduğunu ve ne kadar etkileşim yakaladığını görebilecek.
Sitenizin spesifik bir arama sorgusunda SERP performansının ne olduğunu mu merak ediyorsunuz? Artık sadece anahtar kelimeyi aramanız sitenizin SERP performansınızı öğrenmek için yeterli olacak.
Google’ın yeni özelliği doğrudan SERP sayfası üzerinden çalışıyor ve SERP sayfasında AdWords reklamlarının hemen altındaki sonuçlarda yer alıyor. Google bu bölümde gösterdiği bir tablo yardımıyla:
Gibi önemli verileri gösterecek.
Google’ın bu ekran üzerinden Webmaster’ler ile paylaşılacağı veriler ise yayıncının Google Search Console’unda son 7 gün içerisinde toplanan verileri yardımıyla oluşturulacak.
Yeni Search Console özelliği şu an test aşamasında olmasına rağmen bugün Twitter’da konuşulanlara bakılırsa özeliği kullanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekecek.
bunlardan bazıları.
Yeni özelliğin sütten çıkmış ak kaşık olmadığını da belirteyim. Örneğin, xx anahtar kelimesinde siteniz 30. sıradaysa ve yeteri kadar etkileşim almıyorsa Google sizi es geçecek.
İlk ateşte yeni özellikten sadece ABD’deki test kullanıcıları faydalanacak gibi duruyor. İlgili özelliği bugün birçok kullanıcı deneyimlemiş olmasına karşın Google tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadığını da belirtmekte fayda var.
Google’ın yeni atağı birçok basit temelli SERP yazılımını da saf dışı bırakacak gibi duruyor. Yeni Google kolaylığı hakkında sizlerin düşünceleri neler?
Hayır yani anlamadığım meta anahtar kelimelerin artık önemi kalmadıysa/kalmayacaksa google siteleri neye göre değerlendirecek? Sanırım siteyi kendisi değerlendirip, kendi meta anahtarlarını da o siteye göre otomatik olarak oluşturacak.
Örneğin wmaracı için; webmaster, forum gibi kelimeler...
Neyse bekleyelim bakalım zaman ne gösterecek.
Yazı için teşekkürler Being, sen de olmasan şu wmaracı bloguna içerik giren yok