wmaraci reklam

Google Kriptopara Reklamı Yasağını Kaldırıyor!

Müşterilerinin ve kullanıcılarının selametini düşünen Google, kimsenin mağdur olmaması adına kriptopara reklamlarını Google Ads üzerinde yasaklamıştı. Bu kararında önemli bir geri vites yapan şirket, Ekim ayında kriptopara reklamlarını tekrar serbest bırakacak.

Google bu yıl Facebook, Twitter ve hatta Snapchat gibi markaların yolundan giderek, reklam platformundaki kriptopara reklamlarını yasaklama kararı almıştı.

Devlerin uyguladığı ketum karardan ilk geri dönen Facebook olmuş ve “onaylanmış reklam verenler” tarafından yayınlanacak kriptopara reklamlarındaki yayın yasağını kaldırmıştı. Şimdi sıra Google’da…

Google da tıpkı Facebook’un gibi benzer bir politika değişikliğine giderek önümüzdeki aydan itibaren kriptopara reklamlarını serbest bırakacak.

Aşağıdaki görselden görebileceğiniz üzere, tüm kriptopara reklamları Google Ads’den yeşil ışık alamayı başaramayacak.

Yukarıdaki kategorilerin dışında kalan kriptopara reklamlarını ise önümüzdeki aydan itibaren Google markası altında yeniden görmeye başlayacağız.

ABD ve Japonya için Farklı Bir Politika Uygulanacak

Google, düzenlenmiş kripto para birimi değişimi (regulated cryptocurrency exchanges) için ABD ve Japonya’da yayın yapacak reklam verenler için bazı ek kısıtlamalar getirecek.

Bu ülkelerden düzenlenmiş kripto para birimi değişimi reklamları yayınlamak isteyen reklam verenlerin, Google tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış olması gerekecek.

Yahoo Kullanıcı Bilgilerini İstihbarat Servisleriyle Paylaşmış
İlginizi Çekebilir!

Yahoo Kullanıcı Bilgilerini İstihbarat Servisleriyle Paylaşmış

Yahoo, son zamanlarda WM Aracı blogunda en çok adından söz ettiğimiz teknoloji şirketlerinden biri. En son iki hafta kadar önce kullanıcıların bilgilerinin internet korsanları tarafından ele geçirildiği resmen onaylamış ve birçok int...

Kriptopara Sektörü Reklamları 3 Milyar Dolar Zarara Neden Olabilir!

Kriptopara reklamları sektör için adeta kızgın bir maşa. FTC’nin raporuna göre; 2018’in sadece ilk iki ayında kriptopara reklamları ve scam’ları yüzünden yaşanan maddi kayıp 532 milyon dolar civarındaydı.

FTC’nin yeni tahminlerine göre Google’ın kriptopara reklam yasağını kaldırmasının ardından zararın yıl sonuna kadar 3 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Google Kriptopara Reklamlarını Geri Kazanmak İstiyor

Facebook ve Google gibi reklam bağımsız platformlar kriptoparalardan en kârlı çıkan şirketler olmayı başarıyor. Google’ın çatı şirketi olan Alphabet’in gelirlerinin yüzde 86’sını reklamlar sağlıyor.

CNBC’ye göre Alphabet’in bu yılın ilk yarısı için reklam kazancının yaklaşık 54 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Google’ın kriptopara reklamlarıyla rakiplerinden geri kalmak istemediği aşikar.

Eğer kriptopara temelli içerik siteleriniz varsa, önümüzdeki aydan itibaren reklam verenlerin artışa geçmesiyle potansiyel reklam geliri artışının sizi beklediğini söyleyebiliriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al