wmaraci reklam

Google Kullanıcıların Görmek İstemediği Hatırlatma Reklamlarını Kapatma Özelliğini Yayınladı

Savulun! Kullanıcıların dostu, yayıncıların düşmanı Google geliyor! Hem de gelirlerimize sağlam darbe vurabilecek yeni bir özellikle… Kullanıcıların büyük bölümü bilmiyor olmasına rağmen Google’ın 2012 yılında yayına aldığı “Mute This Ad”, “Bu Reklamı Sessize Al” adında yayınladığı bir özelliği var. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kendini tekrar eden reklamları sessize alıp aynı reklamın tarayıcısında dönmesinden oluşan baş ağrısını önleyebiliyor.

Bunu bir üst seviyeye taşıyan Google, artık Mute This Ad özelliğini kullanıcıların daha aktif kullanmasını sağlayacak. Peki, siz de bilmiyorsanız Mute This özelliği nedir ve nasıl işliyor? Google kendi ağzından Mute This Ad özelliği şöyle örneklenerek açıklanıyor;

Havalar soğudu ve gündelik ayakkabılarınızı bir çift botla değiştirmenin vaktinin geldiğini düşünüyorsunuz. Kar Botları Co.’yu ziyaret ediyor ve gözünüze kestirdiğiniz birkaç parçayı alışveriş sepetinize ekliyorsunuz. Sonra farklı kaynaklara göz atma fikri aklınıza geliyor. Alışverişinizi tamamlamadan çıkıp diğer internet sitelerine bakınmaya başlıyorsunuz. Bu sırada Kar Bootları Co. size tekrardan kendi reklamlarını gösterip, sitelerine geri dönerek ürünleri satın almanız için hatırlatma reklamları gösteriyor. Hatırlatma reklamları bazı açıdan kullanıcılar için bir avantaj. Ama ya artık Kar Botları Co.’dan alışveriş yapmak istemiyorsanız ne olacak?

İşte o zaman Google’ın bugün yayınladığı hatırlatıcı reklamları kapatma özelliği devreye girecek. Google kullanıcı deneyimine önem verdiği için bu reklamları ciddiye alıyor ve tüm platformunda sessiz sedasız reklamları kullanmak istiyor. Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra internet sitelerinde, YouTube’da, Google Aramaları’nda, Gmail’de, mobil uygulamalarda ve daha birçok yerde hatırlatma reklamlarını kapatıp bir daha bu reklamı görmemenizi sağlıyor.

Mute This Ad penceresine reklamın kenarındaki çarpı işaretine basılarak erişebilen kullanıcılar isterlerse https://adssettings.google.com internet sitesi üzerinden daha detaylı filtrelemeler yapabilecek.

Yeni Özellik Webmaster ve Yayıncılara Ne Şekilde Yansıyacak?

Şu an iki farklı teori üzerinde durabiliriz. İlki kullanıcıların sürekli aynı reklamları etrafta görmesinin tıklama oranı üzerindeki dayanılmaz dezavantajı. Kullanıcı Google’ın örneğinde olduğu gibi servis sunan internet sitesiyle ilgilenmeyi bıraktıysa bu sırada remarketing olarak sunulan reklamlar, internet sitemizin değerli reklam alanlarının boşa dönmesi ihtimalini arttırıyor. Çünkü kullanıcı artık o firmanın ürünlerine ilgi duymuyor.

Kullanıcı aynı reklamı görmek istiyor fakat yaptığı engellemeden dolayı bir şeyleri kaçırıyorsa bu reklam veren ve yayıncıların hanesine bir eksi puan ekliyor. Diğer yandan reklam dediğimiz şeyi görmeyi kullanıcının insafına bırakan bir sistem alttan alttan şişiyor. Bunun boyutu şimdilik yayıncıların ocağına incir ağacı dikmeyecek ama ya bir gün ocak komple incir bağına dönerse ne yapacağız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al