wmaraci reklam

Google, Madencilik Eklentilerini Chrome Web Store’dan Kaldırma Kararı Aldı

Tüm kriptopara ve cüzdan reklamlarını AdWords ağında yasaklamasına rağmen gazını alamayan Google için sıra Chrome Web Store’a geldi! İnternet tarayıcılarından madencilik yapmak, etobur balıkları otla beslemek kadar verimsiz bir yöntem. Ancak onlarca kişinin gücü kuvveti bir olduğunda bu uygulamaların geliştiricileri imkansızı başararıp, kuvvetler birliğinin ekmeğini yiyordu. Google’ın Chrome mağazasından sorumlu yetkilisi James Wagner’ın yaptığı açıklamaya göre çok yakında tüm madencilik uzantıları tarihe karışacak.

Google, Chrome mağazasında bu tip eklentilere yalnızca şartlı olarak izin veriyordu. Eklentiler bilgisayar kullanıcılarının CPU’sunun ümüğünü sıkmadığı sürece Google bu eklentilere karşımayı etik bulmuyordu. James Wagner’ın açıklamasına göre şu an Chrome Web Mağazası üzerinde bulunan eklentilerin sadece %10’luk kısmı politikalara uygun çalışıyor. Geri kalan %90’lık kesim, kullanıcı deneyimini düşürüyor hatta kullanıcıların haberi olmadan CPU gücünü hortumluyor. Bazıları ise Malware kod satırlarıyla kullanıcıların kişisel verilerine göz dikecek kadar ileri gidiyor…

Google nezdinde kullanıcı deneyimini tehdit eden her sorunun dini savaş ciddiyeti taşıması tüm madencilik eklentilerinin mağazadan kaldırılmasını zorunlu kılıyor. Bugünden itibaren çalışmalara başlayacak şirket, haziran ayına kadar kadar tüm madencilikle ilişkili eklentileri kapının önüne koymayı planlıyor.

Doğrusu Google’ın her fırsatta kriptoparaların ensesine vurması ilginç. Kriptoparaları kendi mevcudiyetini tahterevalliye dönüştürme ihtimalinin tedirginliğiyse Banner’ından okunuyor. Sizce, Google’ın kriptopara akımının önüne geçmeye bu denli istekli olmasının tek nedeni “kullanıcı deneyimi” olabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al