wmaraci reklam

Google Mobil Aramalara Öncelik Vermeye Başladı!

Google mobil aramalara öncelik vereceğini yaklaşık bir yıl öncesinden duyurmuştu ve artık bunu pratiğe geçirdi. Şu an için sadece “deneme” olarak başlatılan yeni algoritma; sonuçları listelerken artık mobil içeriğe masaüstü içeriğe nazaran daha fazla önem verecek.

Google aramalarının birçoğu mobil fakat sonuçlarda masaüstü siteler gösteriliyor

Yaklaşık bir yıl öncesinde Google; günlük aramalarda mobil aramaların masaüstü aramalara göre daha fazla olduğunu, şu anda sıralamaları belirleyebilmek için sitelerin masaüstü versiyonlarının incelendiğini açıklamıştı. Bu sorunu düzeltmek için artık Google bir içeriği incelerken eğer içeriğin bulunduğu internet sitesinin mobil versiyonu varsa öncelikli olarak bu mobil versiyonuna göre internet sitesini inceleyecek ve buna göre sitenin sıralamasını düzenleyecek.

Bu değişiklikle birlikte, Google arama sonuçlarında önceliği mobil içeriğe verecek ve sitenizin mobil desteği olsun ya da olmasın bu içeriğe göre sıralama sonuçlarının nasıl olacağına karar verecek. Artık sadece mobil kullanıcılara yönelik mobil tasarım uyumluluğu kavramı da bu şekilde ortadan kalkmış oluyor. Mobil tasarım internet siteleri için olmazsa olmaz bir özellik haline geliyor. Eğer mobil kullanıcılara yönelik bir site tasarımınız yoksa bu eksiklik masaüstü arama sonuçlarına da etki edecek.

Google, dikkatli bir şekilde ilerlediklerini ve küçük çapta bir ay boyunca uygulamaya devam edeceklerini, kullanıcı deneyiminin geliştiğine kanaat getirirlerse bu uygulamayı tamamen kalıcı hale getireceklerini açıkladı.

Sitenizin Mobil Versiyonu Yok mu? Korkmayın.

Sitenizin mobil versiyonunun olmaması indeks alamayacağınız anlamına gelmiyor, Google mobil versiyonu olmayan siteleri masaüstü versiyonunu inceleyerek sıralamaya koyacak. Eğer internet siteniz responsive yani mobil uyumlu bir tasarıma sahipse sitenizi mobil uyumlu olarak görecek ve sitenizin sıralamasını buna göre belirleyecek. Yani sitenizin m.siteadi.com ya da siteadi.com/m gibi ya da farklı bir versiyonunun olmasını zorunlu kılmıyor. Sadece mobil uyumluluğu zorunlu kılıyor.

Eğer siteniz responsive yani mobil uyumluysa ve içeriklerinizin yapısı mobil ve masaüstü kullanıcılara göre değişiklik gösterebiliyorsa, buna göre düzenlenmişse sitenizde herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.

Ayrıca internet sitenize giren Google botlarının mobil sitenize erişebileceğini doğrulamak için robots.txt kullanmayı unutmayın. Eğer farklı bir dizinde mobil versiyonunuz varsa bunu robots.txt kullanarak erişilebilir olduğunu gösterebilirsiniz.

Bu güncellemenin ne kadar etkili olacağını ve kullanıcılar açısından ne kadar kullanışlı olacağını yakın zamanda göreceğiz. Size tavsiyemiz eğer siteniz mobil uyumlu değilse bir an önce mobil kullanıcılarınızı ve Google sıralamanızın geleceğini düşünüp tasarımınızı düzenlemeniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al