wmaraci reklam

Google, Panoramio’yu Kapatma Kararı Aldı

2007 Yılında Google’ın satın aldığı ve İlk Web 2.0 uygulamalarından biri olarak tanınan fotoğraf paylaşma servisi Panoramio, 4 Kasım 2016 tarihinde kepenkleri indirip, Google tarafından sonlandırılan hizmetler listesindeki yeni köşesine taşınacak. Google Earth Blog üzerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Google’ın vakti zamanında popüler olarak kullanılan Panoramio servisi 4 Kasım’dan itibaren yeni üye alımını ve fotoğraf yükleme özelliklerini durduracak. Panoramio üzerinde yer alan fotoğraflarsa kullanıcılar tarafından Kasım 2017’ye kadar erişilebilir olmaya devam edecek.

2007 Yılı ve zamanı itibariyle kullanıcılara faydası dokunabilecek bir servis olan Panoramio, Google’ın son yıllarda üzerinde en az değişiklik yaptığı servislerinden biriydi. Hatta Google, Panoramio’nun ipini çekmeye daha önceden hazırlanmış olmalı ki, Panoramio özelliğini Google Maps ile sunabilmek için kullanıcıların fotoğraf göndermesini sağlayacak basit ve etkili araçları sunmaya başlamıştı.

Google’ın günümüz servislerini göz önüne alacak olursak; Panoramio servisinin miadını yıllar önce doldurmuş bir servis olduğunu söyleyebiliriz. Zira, Google zaten birçok servisi aracılığıyla da Panoramio’nun sunduğu özelliklerini daha modern şekilde sunabiliyor. Bu açıdan da bakacak olursak Panoramio’nun kapatılması aslında hiçte sürpriz bir gelişme sayılmaz.

Eğer siz de aktif bir Panoramio kullanıcısıysanız merak etmeyin daha Kasım 2017’ye kadar Panoramio’nun tadını doya doya çıkarmak için vaktiniz var.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al