wmaraci reklam

Google, Sistem Açığını Bildiren Gence 36 Bin Dolar Ödedi

Google, internet korsanlarının şirket iç sistemine müdahale edebileceği bir açığı fark eden Urugaylı gence 36 bin dolar Bug Bounty ödemesi yaptı. Kazandığı ödülü eğitim masrafları için kullanacağını belirten Ezequiel Pereira için bu Google tarafından yapılan 5. ve en yüksek Bug Bounty ödülüydü.

Ezequiel Pereira, çoğumuz gibi 10 yaşında bilgisayarın başına oturan ve programlama öğrenmeye heveslenen gençlerden biri. 11 yaşındayken programlama eğitimine başlayan Pereira, yıllarını kendini usta bir geliştiriciye dönüştürmeye adamış. Birçok kodlama yarışmasına katılan Pereira, Google’ın Kaliforniya’daki merkezine seyahat hakkını da bu yarışmalardan birinde birinci olarak kazanmış.

Bu 36 bin dolar, Pereira’nın Google’dan aldığı ilk ödül değil. Daha küçük yaşlarda Google’ın ilk açığını keşfeden Pereira ilk ödül olarak 500 dolar almış. “Bir anda 500 dolar değerinde bir şey bulduğumu fark ettim ki bu inanılmazdı” diyen Pereira, “O günden sonra bunu sürdürmeye devam ettim.” Diyerek ekliyor.

Pereira son olarak bu yılın başında ve geçtiğimiz yıl sonu bir Google açığı keşfederek 10 bin dolarlık ödülü elde etmeye hak kazanmıştı. Şu an kendi memleketi Montevideo’da Bilgisayar Mühendisliği eğitimi alan Ezequiel Pereira, Google’dan elde ettiği gelirlerle üniversite eğitimini rahatla tamamlayacak gibi duruyor.

Başta Google olmak üzere teknoloji şirketlerinin bu tarz Bug Bounty programlarını oluşturmaları gerçekten takdire şayan. Birçok yetenekli genç, ele geçirdiği açıkları internet dünyasının kötü niyetli aktörlerine satmak yerine şirketin kendisine sunarak gelir elde edebiliyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al