wmaraci reklam

Google, Swift’i Gizemli İşletim Sistemi Fuchsia OS’a Dahil Etti

Google’ın işletim sistemi pazarında yalnızca Android OS ile yer alacağını düşünüyorsanız, Google’ın gizli kapaklı işletim sistemi Fuchsia OS’den henüz haberdar olmamış olabilirsiniz. Google’ın yeni bir strateji için (ki henüz ne olduğunu bilmiyoruz) geliştirdiği açık kaynaklı işletim sistemi Fuchsia OS’in repo eklemesine göre Fuchsia OS Swift’i de destekleyecek.

Swift, Apple tarafından tasarlanan ve geliştiricilere iOS, macOS, tvOS veya WatchOS uygulamaları geliştirmesini sağlayan yeni nesil ve açık kaynaklı bir programlama dili. Android Police kaynağının haberine göre; Google, Swift’i yeni gizemli projesi için Fuchsia OS’e fork etti.

Hali hazırda zaten Dart, C++ ve Go programlama dillerini destekleyen Fuchsia OS’in Swift’i desteklemesi dahice bir hamle. Swift’in fork edilmesi demek, Apple ekosistemi geliştiricilerinin farklı bir dil öğrenmelerine gerek kalmadan gelecekte Google’ın yeni işletim sistemi için uygulama geliştirebilmesi anlamına geliyor. Kısacası Swift’i kullanan tüm geliştiriciler bazı basit tasarım düzenlemeleri yaparak kendi uygulamalarını Fuchsia OS’e aktarma ve sıfırdan uygulama geliştirme şansına sahip olacak.

Fuchsia OS hakkındaki gelişmeleri Google bir sır gibi sakladığı için henüz bu işletim sistemi ve detaylarına hakim değiliz. Uzun vadede Google Android veya Chrome OS’in yerini alacak bir işletim sistemi planı yapıyor olabilir. Her koşulda görünen o ki gelecekte bizleri tüm geliştiricilere tek bir platform kolaylığı sağlayacak harika bir işletim sistemi projesi bekliyor.

Google’ın fork hareketinden sonra programlama dilleri borsasında Swift’in değerinin hızla artacağına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni bir programlama dili öğrenmeyi planlıyorsanız belki Swift’e şans vermek isteyebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al