wmaraci reklam

Google “Test My Site” Servisini Yeniledi!

Geleceğin gemisine mobil teknoloji rüzgarının yön vereceğini düşenen Google, rüzgarı arkamıza almamız için Test My Site servisini yeniledi. Resmi blogu üzerinden servise kazandırdığı yeni özellikleri açıklayan Google, Webmasterların daha hızlı açılan ve ziyaretçilerle dolup taşan internet sitelerine sahip olmasını istiyor.

Mobil trafik artık internet sitelerinin kaderinin belirlemesinde büyük öneme sahip, Google’ın verilerine göre mobil ziyaretçilerin en sevmediği şey kanı hızında yüklenen mobil sayfalar. Servisini yenileyen Google, Test My Site ile artık mobil sitenizi test etmenize ve mobil sitenizin ortalama yüklenme süresinin daha etkili şekilde belirlenmesine yardımcı oluyor.

Google’ın analiz verilerine göre 3 saniyeye kadar açılan sayfalar harika, 4.1 saniyeden 5 saniyeye kadar açılan sayfalar iyi, 8 saniyeye kadar açılan sayfalar idare eder ve daha geç sürede yüklenen sayfalar fakir performans gösteriyor sayılıyor.

Sayfanızın kaç saniyede yüklendiğini analiz eden Google’ın yenilenen aracı artık yüklenme sürenizi göz önünde bulundurarak, sayfalarınızı hızlandırmanız halinde ne kadar potansiyel ziyaretçiye erişeceğinizi de gösteriyor. Örneğin sayfa hızı olarak mobilde “iyi” performans gösteren WM Aracı eğer hız skorunu yükseltirse %26 oranında daha fazla ziyaretçi ağırlayabilirmiş.

İncelemenin son aşamasında Test My Site servisi, yapabileceğimiz birkaç ufak optimizeyle sayfamızın açılma hızını hemen düşürmemize yardımcı olan minik ipuçları sunuyor. Tüm bunların dışında “Get My Free Report” butonu yardımıyla sitemizin hız performansını arttırmamız için hazırlanan öneri e-postasını mail adresimize gönderebiliyor.

Satışları İkiye Katlamış!

Google’ın blog yazısında örnek olarak gösterilen Yard Dog Fence Company isimli şirket, Test My Site aracının önerilerini uygulayarak sayfalarının açılma hızını 26 saniyeden 5 saniyeye kadar düşürdüğü açıklanmış. Üstelik şirket sahibi Michael Casper’ın açıklamasına göre yapılan bu optimizasyon çalışması sonrasında şirketin yaptığı satışlar ikiye katlanmış.

Google bu aracı gözümüze gözümüze sokarak mobil hızın önemine değindiğine göre sitelerimizin performansına tekrardan göz atmakta fayda var.

❱❱ Test My Site

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al