wmaraci reklam

Google ve Bing, Korsan İçerikleri Kaldıracak!

Google ve Bing internetteki korsan içerikler için gerçekleştireceği ortak çalışmayla yasadışı ve korsan içerikleri kaldırmak için kolları sıvayacak. İlk olarak Birleşik Krallık’ta uygulanmaya başlanacak olan karar ile içerik üreticileri, yayın hakkı sahipleri ve son kullanıcıların korunması hedeflenecek.

Guardian tarafından yapılan habere göre, Google ve Bing el ele vererek yasadışı içerik veya bizim deyimimizle Warez içeriklere karşı kapsamlı bir temizleme operasyonu başlatacak. Birleşik Krallık’ta ilk olarak uygulanması planlanan bu girişimin Fikri Mülkiyet Hakları Bürosu’nun öncülük ettiği, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklediği biliniyor. 

Konuşan şirket yetkilileri ve haberin kaynağında yer alan bilgileri göre, Google ve Bing korsan içeriklere karşı somut anlamda bir adım atan ilk ikili şirket olacak. Bu uygulamayla birlikte arama motorlarının sonuç sayfalarından korsan müzikler, müzik videoları, e-kitaplar, maç yayınları ve daha birçok materyal orijinal içerik üreticisi olmadığı veya korsan içerik yayınladığı taktirde sonuç sayfasından kaldırılacak.

Warez kaynaklı içeriklerin en büyük ziyaretçi potansiyelinin de arama motorlarından gelen hit kaynağı olduğu düşünülecek olursa, yapılan çalışmanın Warez içeriğe büyük bir darbe indirmesi bekleniyor. Şirketin yetkili taraflarınının yaptığı açıklamaya göreyse; yapılan çalışmalar sayesinde hem içerik üreticileri hem de internet kullanıcıları korunmuş olacak. 

Uygulamanın yaz aylarıyla birlikte işleme koyulması ve Birleşik Krallığı korsan içeriklerden arındırması bekleniyor ki, bu topluluğa daha sonradan Facebook gibi önemli şirketlerin de dahil olabilmesi söz konusu. 

Yapılacak bu operasyonla Birleşik Krallık topraklarında warez ve korsan içerik tamamen sonlandırılabilir. Daha sonradan ülkemize de gelme ihtimali olan iş birliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al