wmaraci reklam

Google ve FBI'ı Harekete Geçiren Yeni Android Virüsü: Chameleon

Android telefon kullanıcılarını ciddi anlamda tehdit eden Chameleon adında yeni bir virüs ortaya çıktı. İlk önce bir Android uygulamasından yayılan virüs, algoritmasının yapay zeka desteklemesinden dolayı kendini çeşitli Android cihazlara koplayabildiği ortaya çıktı. Aynı ağa bağlı cihazlara dahi bulaşabilen Chameleon’un verdiği zararlar saymakla bitmiyor.

Chameleon Virüsünün Zararları

Android kullanıcılarından gelen şikayetlerden sonra Google ve FBI tarafından ortak kurulan ekip, Chameleon virüsünü araştırmaya başladı. Henüz hakkında net bir bilgi olmasa da virüsün yüz tanıma, parmak izi okuyucusu ve cihazı tamamen kullanılamaz hale getirmesine kadar birçok zararının olduğu anlaşıldı. Asıl amacı mobil banka uygulamaları olan virüs, kullanıcıların banka bilgilerini direkt olarak kopyalayarak belli kişilere iletiyor. Özellikle Reddit’te açılan konulara göre bazı Android işletim sistemine sahip telefonlar kullanılamaz hale gelmiş durumda.

WhatsApp'ın Masaüstü Uygulaması Yayınlandı
İlginizi Çekebilir!

WhatsApp'ın Masaüstü Uygulaması Yayınlandı

Geçtiğimiz haftanın popüler internet dedikoduları arasında Windows ve Mac için WhatsApp uygulaması yayınlanabileceği vardı. Dedikodular bugün sabah saatleri itibariyle gerçeğe dönüştü ve WhatsApp’ın bilgisayarlar için hazırlana...

Chameleon Dahil Kötü Amaçlı Yazılımlardan Nasıl Korunuruz?

Chameleon ve diğer kötü amaçlı virüslerden korunmak için uzmanlar, sadece Google Playstore üzerinden uygulama indirilmesi gerektiğini ve her uygulamaya istediği erişim izinlerinin verilmemesi yönünde uyarıyor. Şayet cihazınızda yavaşlık, kontrol edememe ve kontrolünüz dışında uygulamaların açılması gibi durumlar varsa, hemen farklı ve güvenilir cihazdan banka bilgilerinizi değiştirmeniz gerekiyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al