wmaraci reklam

Google Veri Merkezini Ziyarete Ne Dersiniz?

Google’ın tüm dünyadaki servisleriyle anlık olarak senkronize kullanılan Petabaytlarca verinin sahibi olduğunu biliyoruz. Peki, Google’ın tüm bu verileri nasıl yönettiğini biliyor muyuz? Yada dahası, Google’ın Petabaytlarca veriyi nasıl kontrol ettiğini bizzat görmek istemez miydiniz? O halde bu blog yazımızla birlikte sizi Google’ın Cloud veri merkezine götürecek ve en gerçekçi deneyimle Google’ın verilerini nasıl yönettiği sorusunun cevabını vereceğiz.

Google, veri merkezi ve veri merkezinin işleyişini merak eden internet kullanıcıları için 360 derece ve 4K çözünürlükte görüntülenebilen bir video hazırladı. Bu video sayesinde Google Cloud’un iç dünyasına ufak bir yolculuk yapabilir ve istediğiniz tüm detayları inceleyebilirsiniz.

Video’da göreceğiniz veri merkezi ABD’nin Orengon eyaletinin The Dalles şehrinde konumlanıyor. Videonun içeriğindeyse bu veri merkezinin dünyanın çeşitli noktalarıyla nasıl bağlantı kurduğunu, sistemlerin nasıl bu kadar düzenli tutulduğu ve işin zor taraflarından bahsediliyor.

Video ilk bakışta 80’ler ve 90’larda yayınlanan TV eğitim programlarını andırmıyor değil, yine de 360 derecelik açı ve işin içerisine teknoloji girdiği anda tüm renk değişiyor. Eğer hali hazırda kullanabileceğiniz bir Cardboard’unuz varsa bu YouTube videosunu Cardboard yardımıyla da deneyimleyebilirsiniz.

Unutmadan, çok güzel ama İngilççe diyorsanız, bu video ile birlikte Türkçe alt yazı seçeneğin de sunulduğunu hatırlatalım;

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al