wmaraci reklam

Google, Video İçerikleri Aranabilir Kılan “Machine Learning” API’yi Yayınladı

Tüm mahalleyle ortak kullandığımız internetimiz ile biz henüz 320P ve üzerine bile çıkamamışken, Google beklenmedik bir hamleyle; video içeriklerin tanınıp taranmasına yardımcı olan machine learning API’sini geliştiricilerine kapalı beta olarak sundu. Her ne kadar bizler olaya pek dahil olamayacak olsak da Cloud Video Intelligence API ile tüm dünyada ve video içerik dünyasında yeni bir devrin temelleri atılacak.

Machine learning API sayesinde geliştiriciler bir videonun içerisinde yer alan atı, eşeği, köpeği, kurdu, kuşu, kumsalı, arabayı ve doğa gibi spesifik objeleri arayabilecekler. Yapay zeka temelli olarak çalışan API,  bunların dışında bir videoyu içerik olarak tarayabiliyor ve tarama sonucunda sınıflara bölerek videonun içeriğinin kolayca aranabilir hale getirilmesinde rol alıyor.

Aslında dünyaca ünlü platformların görsel dosyaları taraması mevzusuna oldukça alışkınız. Google’da görsel dosyalarla arama yaparken, Apple çektiğimiz fotoğrafları otomatik albümlerken ve Facebook “Bu kaynın olabilir mi?” derken bunu bize açık açık söylüyor. Google bu API’yi geliştiricilere sunarak, büyük şirketlerin dışında geliştiricilerin de bulut tabanlı olarak içerik taranması olayına dahil edilmesini sağlıyor.

Her ne kadar insanı kıllandırsa da Google’ın Cloud Video Intelligence API’sini kullanmak için şimdilik, video içeriklerimizi Google’ın bulut sunucuları üzerinde tutmamızı istemesi de ayrı bir nüans. Bakalım, fotoğraf ve seslerin taranmasından sonra video içeriklerin de taranabilir hale gelmesi interneti nasıl bir dünya haline getirecek?

Video içeriklerin taranabilmesi teknolojisi internet ve içerik dünyasını nasıl değiştirir dersiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al